Acteur Alan Tudyk (Star Wars / Disney / I, Robot) landt bij FACTS Fall 2018!

Acteur, stemacteur en motion capture-specialist Alan Tudyk bezoekt FACTS in Gent

Het gebeurt niet vaak dat je een getalenteerde acteur, stemacteur én motion capture-specialist in één persoon terugvindt, maar Alan Tudyk past in dat plaatje. Hij is bekend voor zijn rollen in blockbusterfilms als Rogue One: A Star Wars StoryI, Robot en Transformers, in populaire series als Firefly en Dirk Gently en in heel wat animatieseries, -films en games.

Wat zijn motion capture-skills betreft willen we graag zijn rol als droid K-2SO benadrukken, de co-piloot en sidekick van Rebel-piloot Cassian Andor in Rogue One: A Star Wars Story. De droid werd meteen een favoriet van menig Star Wars-fan met zijn geestige opmerkingen en innemende ‘persoonlijkheid’. En wetend dat Tudyk voor deze rol de hele tijd op stelten moest lopen, dat maakt het alleen maar meer bewonderenswaardig. Alan Tudyk kan trouwens gezien worden als een van de pioniers van deze acteermethode voor langspeelfilms, met zijn vertolking van robot Sonny in de film I, Robot in 2004.

In zijn lijst van meer herkenbare ‘gezichtsrollen’, mogen we zeker zijn hilarisch personage Hoban ‘Wash’ Washburne in Firefly en Serenity niet vergeten. De goeie relaties met de cast leidden uiteindelijk tot de populaire crowdfund-serie Con Man met collega (en 2016-FACTS-gast) Nathan Fillion. Andere Alan Tudyk-films en -series: Transformers: Dark of the Moon, V, Maze Runner: The Scorch Trials, Dodgeball: A True Underdog Story, A Knight’s Tale, Dollhouse en nog vele andere.

Naast zijn onberispelijk acteerwerk en motion capture-vaardigheden, is Alan Tudyk een zeer begenadigd stemacteur. Zijn stemmenwerk gaat van Green Arrow in de Injustice-games en in de Young Justice-animatieserie, tot Mickey in Halo 3: ODST en de sabeltandtijgers Lenny in Ice Age.

Nog een lofwaardig feit: Alan Tudyk was de stem voor minstens één personage in nagenoeg elk Walt Disney Animation Studios-film tot op heden, te beginnen met Wreck-It Ralph in 2012. King Candy? Dat is hij. Duke Weaselton in Zootopia? Dat is hij. De hertog in Frozen? Yep. Hij was zelfs de stem van Heihei de haan in Vaiana/Moana!

 

Alan Tudyk is te gast voor FACTS Fall 2018 op zaterdag 29 en zondag 30 september in Flanders Expo Gent. Hij zal beschikbaar zijn voor fotoshoots, signeersessies en panels op beide dagen.

Anthony Audenaerd

Head of Media, FACTS

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over FACTS

***MEDIA GALLERY***

FACTS, Your Belgian Comic Con, is niet zomaar een conventie, het is een andere dimensie. FACTS is het grootste popcultuurevenement van de Benelux, dat het beste van de film-, tv-serie-, videogame- en superheldenwerelden te berde brengt, al diens aspecten spectaculair tot leven wekt en daarmee tienduizenden popcultuurfans verenigt.

Tweemaal per jaar meert het FACTS-vlaggenschip aan in Flanders Expo Gent, om er zijn rijkdom te presenteren in de vorm van wereldberoemde acteurs, internationale comicartiesten, duizenden fans verkleed als fictie-personages, 54.000 m² aan verrassende activiteiten en 250+ gespecialiseerde exposanten met merchandise en collector’s items.

FACTS bestaat al sinds 1993 en heeft nu 30 jaar aan comic con-ervaring op de teller staan. Daarbovenop wordt dit evenement geruggensteund door ‘Heroes’, een Europees netwerk van 9 soortgelijke popcultuurevenementen verspreid over België, Nederland en Zweden. Het Belgische Made in Asia is bijvoorbeeld een van die verwante evenementen.

De FACTS-edities van 2024 vinden plaats op 6-7 april en 2-3 november, in Flanders Expo Gent. Wie ook maar een beetje fan is van fantasy, sciencefiction, comics, anime, cosplay, videogames, bordspellen, films en series, moet het fenomeen FACTS op zijn bucket list zetten.

Copyright © 2024 FACTS. Alle rechten voorbehouden.

Neem contact op met

Maaltekouter 1 9051 Gent

+3292419211

info@facts.be

www.facts.be