Acteur Alan Tudyk (Star Wars / Disney / I, Robot) landt bij FACTS Fall 2018!

Acteur, stemacteur en motion capture-specialist Alan Tudyk bezoekt FACTS in Gent

Het gebeurt niet vaak dat je een getalenteerde acteur, stemacteur én motion capture-specialist in één persoon terugvindt, maar Alan Tudyk past in dat plaatje. Hij is bekend voor zijn rollen in blockbusterfilms als Rogue One: A Star Wars StoryI, Robot en Transformers, in populaire series als Firefly en Dirk Gently en in heel wat animatieseries, -films en games.

Wat zijn motion capture-skills betreft willen we graag zijn rol als droid K-2SO benadrukken, de co-piloot en sidekick van Rebel-piloot Cassian Andor in Rogue One: A Star Wars Story. De droid werd meteen een favoriet van menig Star Wars-fan met zijn geestige opmerkingen en innemende ‘persoonlijkheid’. En wetend dat Tudyk voor deze rol de hele tijd op stelten moest lopen, dat maakt het alleen maar meer bewonderenswaardig. Alan Tudyk kan trouwens gezien worden als een van de pioniers van deze acteermethode voor langspeelfilms, met zijn vertolking van robot Sonny in de film I, Robot in 2004.

In zijn lijst van meer herkenbare ‘gezichtsrollen’, mogen we zeker zijn hilarisch personage Hoban ‘Wash’ Washburne in Firefly en Serenity niet vergeten. De goeie relaties met de cast leidden uiteindelijk tot de populaire crowdfund-serie Con Man met collega (en 2016-FACTS-gast) Nathan Fillion. Andere Alan Tudyk-films en -series: Transformers: Dark of the Moon, V, Maze Runner: The Scorch Trials, Dodgeball: A True Underdog Story, A Knight’s Tale, Dollhouse en nog vele andere.

Naast zijn onberispelijk acteerwerk en motion capture-vaardigheden, is Alan Tudyk een zeer begenadigd stemacteur. Zijn stemmenwerk gaat van Green Arrow in de Injustice-games en in de Young Justice-animatieserie, tot Mickey in Halo 3: ODST en de sabeltandtijgers Lenny in Ice Age.

Nog een lofwaardig feit: Alan Tudyk was de stem voor minstens één personage in nagenoeg elk Walt Disney Animation Studios-film tot op heden, te beginnen met Wreck-It Ralph in 2012. King Candy? Dat is hij. Duke Weaselton in Zootopia? Dat is hij. De hertog in Frozen? Yep. Hij was zelfs de stem van Heihei de haan in Vaiana/Moana!

 

Alan Tudyk is te gast voor FACTS Fall 2018 op zaterdag 29 en zondag 30 september in Flanders Expo Gent. Hij zal beschikbaar zijn voor fotoshoots, signeersessies en panels op beide dagen.

Contacteer ons
Anthony Audenaerd Head of Media, FACTS
Anthony Audenaerd Head of Media, FACTS
Over FACTS

***MEDIA GALLERY***

FACTS, Your Belgian Comic Con, is het grootste popcultuurevenement van de Benelux waarbij films, series, games en superhelden tot leven komen. Flanders Expo wordt in 2019 in april en oktober omgetoverd tot een magisch spektakel met grote Hollywood-sterren, internationale artiesten, duizenden fans verkleed als fictieve figuren en genoeg verrassende activiteiten en shows om je een heel weekend zoet te houden.

FACTS bestaat al sinds 1993 en heeft meer dan 25 jaar aan Comic Con-ervaring op de teller staan. Daarbovenop wordt dit evenement geruggensteund door 'Heroes', een Europees netwerk van 11 soortgelijke popcultuurevenementen verspreid over Belgiƫ, Nederland, Spanje en Zweden. Het Belgische Made in Asia is bijvoorbeeld een van die verwante evenementen.

De volgende FACTS-editie vindt plaats op 19-20 oktober 2019, in Flanders Expo Gent. Wie ook maar een beetje fan is van fantasy, sciencefiction, comics, anime, cosplay, videogames, bordspellen, films en series moet FACTS met rood aankruisen in zijn agenda.

FACTS
Maaltekouter 1
9051 Gent