Acteur Asa Butterfield, alias Otis in Netflix' Sex Education, komt naar FACTS in Gent!

Wereldberoemde acteur, bekend voor Hugo, The Boy in the Striped Pajamas en meer!

Asa Butterfield is op het moment van schrijven nog maar 22, maar hij heeft al heel wat indrukwekkende films en series op zijn conto. Van zijn meest recente monsterhit Sex Education op Netflix tot zijn succesvolle passages in het Holocaust-drama The Boy in the Striped Pajamas en Martin Scorsese's Hugo, er zijn heel wat redenen om Asa Butterfield te komen zien, bedanken en spreken op FACTS, op 4-5 april, in Flanders Expo Gent.

We hebben Asa Butterfield al in heel wat films en series zien schitteren, maar zijn grootste lancering naar het sterren-firmament is wellicht de enorm populaire Netflix-serie Sex Education, op drie na Belgiës best bekeken Netflix-titel in 2019. In die maatschappelijk relevante en hilarische serie vertolkt hij hoofdrolspeler Otis Milburn, een hogeschoolstudent die op zijn campus een clandestiene sekstherapie-kliniek op poten zet met en voor zijn medestudenten. Butterfield acteert daarin samen met onder meer ex-FACTS-gaste Gillian Anderson, die Otis' moeder speelt. Het tweede seizoen ging onlangs, op 17 januari 2020, in première. 

Asa Butterfield was eveneens bijzonder sterk in andere recente producties. Zo zagen we hem als Calvin in Then Came You naast Game of Thrones-ster Maisie Williams, als Jake in Miss Peregrine's Home for Peculiar Children, als Ender Wiggin in de ruimte-actiefilm Ender's Game, als de op Mars geboren tiener Gardner Elliot in de romantische komedie The Space Between Us, als Second Lieutenant Raleigh in het Wereldoorlog I-drama Journey's End en nog veel, veel meer. Met andere woorden: Mr. Butterfield heeft op jonge leeftijd al heel wat genres onder de knie.

Ook in zijn kindertijd kwam zijn talent al snel de kop opsteken. Zo was hij Hugo Cabret in Martin Scorsese's fantasy-film Hugo, het Duitse kind Bruno in het Holocaust-drama The Boy in the Striped Pajamas, Norman Green in Nanny McPhee and the Big Bang en Mordred in de populaire fantasy-show Merlin, om er maar een paar te noemen.

Als finale optelsom kom je dan aan een indrukwekkende reeks films en series én aan een dito lijst rasacteurs met wie hij acteerde, maar in wier schaduw hij nooit heeft gestaan. Het succes van de bovenstaande producties zijn net zo goed het resultaat van Asa Butterfields prachtige acteerprestaties.

Asa Butterfield zal beschikbaar zijn voor fotoshoots, handtekeningensessies en spectaculaire vraag-en-antwoordshows op zaterdag 4 en zondag 5 april, in Flanders Expo Gent. Voor tickets en meer info, check www.facts.be!

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over FACTS

***MEDIA GALLERY***

FACTS, Your Belgian Comic Con, is niet zomaar een conventie, het is een andere dimensie. FACTS is het grootste popcultuurevenement van de Benelux, dat het beste van de film-, tv-serie-, videogame- en superheldenwerelden te berde brengt, al diens aspecten spectaculair tot leven wekt en daarmee tienduizenden popcultuurfans verenigt.

Tweemaal per jaar meert het FACTS-vlaggenschip aan in Flanders Expo Gent, om er zijn rijkdom te presenteren in de vorm van wereldberoemde acteurs, internationale comicartiesten, duizenden fans verkleed als fictie-personages, 54.000 m² aan verrassende activiteiten en 250+ gespecialiseerde exposanten met merchandise en collector’s items.

FACTS bestaat al sinds 1993 en heeft nu 30 jaar aan comic con-ervaring op de teller staan. Daarbovenop wordt dit evenement geruggensteund door ‘Heroes’, een Europees netwerk van 9 soortgelijke popcultuurevenementen verspreid over België, Nederland en Zweden. Het Belgische Made in Asia is bijvoorbeeld een van die verwante evenementen.

De FACTS-edities van 2024 vinden plaats op 6-7 april en 2-3 november, in Flanders Expo Gent. Wie ook maar een beetje fan is van fantasy, sciencefiction, comics, anime, cosplay, videogames, bordspellen, films en series, moet het fenomeen FACTS op zijn bucket list zetten.

Copyright © 2024 FACTS. Alle rechten voorbehouden.

Neem contact op met

Maaltekouter 1 9051 Gent

+3292419211

info@facts.be

www.facts.be