Acteur John Barrowman komt naar Gent op 29-30 september!

Arrow-, Torchwood- & Doctor Who-acteur bezoekt FACTS Fall 2018

De Schotse film-, tv- en theateracteur John Barrowman is beroemd omwille van zijn rollen als Captain Jack Harkness in de serie Dr. Who en diens spin-off Torchwood, en als Malcolm Merlyn / Dark Archer in Arrow, The Flash en Legends of Tomorrow. De man is eveneens een held in de holebi-gemeenschap, met zijn onwrikbare strijd tegen homofobie. 

Zijn rol als Captain Jack Harkness in Doctor Who en Torchwood was midden jaren 2000 een schot in de roos, waarmee hij zich vestigde als gevierd tv-acteur. Hij is een ware held in sci-fi-kringen omwille van zijn charmante en geestige manier van acteren in dit universum. Hij hield deze rol met glans vast van 2005 tot en met 2011.

Zijn rol als ‘bad guy’ Malcolm Merlyn, alias Dark Archer, in de populaire DC Universe-serie Arrow, The Flash en Legends of Tomorrow bewijst dan weer dat John Barrowman een bijzonder veelzijdig acteur is. Hij weet niet alleen een geweldige heldenfiguur neer te zetten, maar ook een overtuigend dreigende slechterik. Zijn afwezigheid in die series sinds 2017 is nog steeds voelbaar.

Verder staat John Barrowman ook bekend voor zijn hoofdrol in de gelauwerde serie Titans en voor zijn rollen in enkele bekende films, zoals Zero Dark Thirty en Shark Attack 3: Megalodon. Zelfs in de theaterwereld is John Barrowman een zeer gerespecteerde naam.

John Barrowman is vaak te zien in de meest buitensporige outfits, met als doel om homofobie uit te roeien en om de homorechten op de agenda te houden. 

 

John Barrowman zal aanwezig zijn op FACTS Fall 2018, op 29-30 september, in Flanders Expo Gent. Hij zal beschikbaar zijn voor fotoshoots, handtekeningen en panels op beide dagen.

Deze acteur zal vergezeld zijn van heel wat andere gasten, waaronder Doctor Who-collega David Tennant (Doctor Who / Jessica Jones), acteur Tom Felton (Draco Malfoy in Harry Potter / The Flash), actrice Jennifer Morrison (House M.D. / Once Upon a Time), Charles Martinet (de stem van Super Mario) en Carolina Ravassa (Sombra in Overwatch).

Anthony Audenaerd

Head of Media, FACTS

Debby Wilmsen

Press Officer, Diamonds & Pearls Communications

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over FACTS

***MEDIA GALLERY***

FACTS, Your Belgian Comic Con, is niet zomaar een conventie, het is een andere dimensie. FACTS is het grootste popcultuurevenement van de Benelux, dat het beste van de film-, tv-serie-, videogame- en superheldenwerelden te berde brengt, al diens aspecten spectaculair tot leven wekt en daarmee tienduizenden popcultuurfans verenigt.

Tweemaal per jaar meert het FACTS-vlaggenschip aan in Flanders Expo Gent, om er zijn rijkdom te presenteren in de vorm van wereldberoemde acteurs, internationale comicartiesten, duizenden fans verkleed als fictie-personages, 54.000 m² aan verrassende activiteiten en 250+ gespecialiseerde exposanten met merchandise en collector’s items.

FACTS bestaat al sinds 1993 en heeft nu 30 jaar aan comic con-ervaring op de teller staan. Daarbovenop wordt dit evenement geruggensteund door ‘Heroes’, een Europees netwerk van 9 soortgelijke popcultuurevenementen verspreid over België, Nederland en Zweden. Het Belgische Made in Asia is bijvoorbeeld een van die verwante evenementen.

De FACTS-edities van 2024 vinden plaats op 6-7 april en 2-3 november, in Flanders Expo Gent. Wie ook maar een beetje fan is van fantasy, sciencefiction, comics, anime, cosplay, videogames, bordspellen, films en series, moet het fenomeen FACTS op zijn bucket list zetten.

Copyright © 2024 FACTS. Alle rechten voorbehouden.

Neem contact op met

Maaltekouter 1 9051 Gent

+3292419211

info@facts.be

www.facts.be