Actrice Jennifer Morrison komt naar FACTS Fall 2018!

House M.D.-, Once Upon a Time- en How I Met Your Mother-actrice komt naar Gent!

Het volstaat wellicht al om in de laatste tien jaar uw tv-toestel te hebben aangezet om de introductie voor deze geweldige Amerikaanse actrice en producer over te slaan. Jennifer Morrison staat immers bekend als Emma Swan in ABC’s Once Upon a Time-serie, als Dr. Allison Cameron in de immens populaire tv-reeks House M.D., als Winona Kirk in de meest recente Star Trek-films en nog veel meer.

Fans van Once Upon a Time zullen Jennifer Morrison meteen herkennen als het hoofdpersonage van hun favoriete sprookjesuniversum. Morrison had in die serie de hoofdrol Emma Swan gedurende zes seizoenen, samen met co-acteur (en FACTS Fall 2017-gast) Jared Gilmore. Ze was fantastisch als de held die een einde kwam brengen aan de vloek op Storybrooke, als de dochter van Snow White en Prince Charming.

Jennifer Morrison was eveneens deel van een andere titaan op het kleine scherm: House M.D. In die intrigerende medische dramaserie nam zij de rol aan van Dr. Allison Cameron, een lid van het originele diagnostiekteam en een personage met heel wat diepgang en emotie. Ze vulde deze rol op verbluffende wijze in van 2004 tot en met 2009, met een terugkeer voor de allerlaatste aflevering in 2012.

Een andere vermeldenswaardige verschijning van Jennifer Morrison is die in de meest recente Star Trek-films. Zij was Winona Kirk in Star Trek: The Future Begins (2009) en in Star Trek: Into Darkness (2013). Winona Kirk is de moeder van James T. Kirk, het hoofdpersonage in beide prenten.

Morrison was eveneens memorabel als Zoey Pierson in How I Met Your Mother, de activiste *slash* liefdesrelatie van protagonist Ted Mosby. HIMYM’s executive producer Craig Thomas zei ooit over het personage Pierson dat zij “het beste vrouwelijke personage was dat we ooit aan de show toegevoegd hebben in Teds leven.”

Deze actrice was verder ook actief in de videogamewereld. Voor Command & Conquer 3: Tiberium Wars kroop ze in de huid van InOps officer expert Kirce James. En dit is nog maar een kleine selectie van haar brede carrière.

Jennifer Morrison is de eerste gast van FACTS Fall 2018, op zaterdag 29 en zondag 30 september 2018, in Flanders Expo Gent. Deze fantastische actrice zal op beide dagen beschikbaar zijn voor signeersessies, fotoshoots en Q&A.

Contacteer ons
Anthony Audenaerd Head of Media, FACTS
Anthony Audenaerd Head of Media, FACTS
Over FACTS

***MEDIA GALLERY***

FACTS, Your Belgian Comic Con, is het grootste popcultuurevenement van de Benelux waarbij films, series, games en superhelden tot leven komen. Flanders Expo wordt in 2019 in april en oktober omgetoverd tot een magisch spektakel met grote Hollywood-sterren, internationale artiesten, duizenden fans verkleed als fictieve figuren en genoeg verrassende activiteiten en shows om je een heel weekend zoet te houden.

FACTS bestaat al sinds 1993 en heeft meer dan 25 jaar aan Comic Con-ervaring op de teller staan. Daarbovenop wordt dit evenement geruggensteund door 'Heroes', een Europees netwerk van 11 soortgelijke popcultuurevenementen verspreid over Belgiƫ, Nederland, Spanje en Zweden. Het Belgische Made in Asia is bijvoorbeeld een van die verwante evenementen.

De volgende FACTS-editie vindt plaats op 19-20 oktober 2019, in Flanders Expo Gent. Wie ook maar een beetje fan is van fantasy, sciencefiction, comics, anime, cosplay, videogames, bordspellen, films en series moet FACTS met rood aankruisen in zijn agenda.

FACTS
Maaltekouter 1
9051 Gent