Allen uniek, samen verenigd: 36ste FACTS-editie ontvangt 45.119 fans

45.119 fans sterk, van 29 nationaliteiten thuis, en ieder van hen met z’n unieke passies en interesses: zo verschillend, toch samen verenigd, dat is FACTS. Plaats van afspraak naar goede gewoonte was Flanders Expo Gent voor dé geeky hoogmis van het jaar: FACTS is een op en top Belgische comic con. De fans en hun gevolg kregen een aanbod van 54.000m² aan activiteiten, shows en workshops aangeboden, bijgestaan door 200+ geeky exposanten en een heleboel wereldberoemde acteurs en artiesten, allemaal in het teken van popcultuur.

“Het enthousiasme van deze community overtreft elke editie onze verwachtingen”, zegt Event Director Anthony Audenaerd. “FACTS is twee keer per jaar voor veel fans van allerhande films, series, boeken, strips en verzamelobjecten hét hoogtepunt op de kalender. Maar ook wie zelf misschien niet zo’n super(man)fan is, kan zien dat het deze geweldige community deugd doet om naar hier te komen. Die nood zie je vertaald in de bezoekerscijfers; die laten de voorgaande edities, gehuld in corona-maatregelen, intussen vér achter zich.”

FACTS stond deze editie bol van de activiteiten. Het sloeg deze editie de handen in elkaar met het Nederlandse bordspellen-evenement Spellenspektakel, dat een volledige hal innam met professionele uitgevers van bordspelen, officiële toernooien en initiaties voor jong, oud en alles daartussenin. Verder lieten ook merken als Nintendo, Samsung en Ubisoft maar wat graag hun productgamma zien in de Gaming Hall en versierden meer dan 200 geeky exposanten van over de hele wereld een plekje in het hart van het evenement.

Een tweede primeur op FACTS was voorbehouden aan Supercube, een gloednieuwe, hoogtechnologische kartingervaring die de grenzen van adrenaline, behendigheid en ervaring opzoekt en overschrijdt. Welke betere gelegenheid om deze lancering te delen met de wereld, dan in de wereld van superfans, geeks en jonge gezinnen? Vanaf 2 december slaat Supercube in Flanders Expo z’n tenten permanent op voor wie z’n handen dit weekend niet aan het stuurwiel kreeg. Zien is werkelijk geloven in dit geval.

“Volgend jaar pakken we nog groter uit, want dan vieren we FACTS, dat z’n 30-jarig bestaan viert. Een mooi verhaal dat z’n oorsprong kent in een klein Gents cafeetje, 30 jaar later goed voor een extra groot popcultuurfestival én meteen een moment om onze trouwe fans op een voetstuk te zetten. Voor ons is het alvast een mijlpaal in de Belgische popcultuurgeschiedenis.”

Wie deze viering niet wil missen: de volgende edities van FACTS vinden plaats op 1-2 april, en op 21-22 oktober 2023 in Flanders Expo Gent.

 

Anthony Audenaerd

Anthony Audenaerd

Event Director Heroes Belgium

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over FACTS

***MEDIA GALLERY***

FACTS, Your Belgian Comic Con, is niet zomaar een conventie, het is een andere dimensie. FACTS is het grootste popcultuurevenement van de Benelux, dat het beste van de film-, tv-serie-, videogame- en superheldenwerelden te berde brengt, al diens aspecten spectaculair tot leven wekt en daarmee tienduizenden popcultuurfans verenigt.

Tweemaal per jaar meert het FACTS-vlaggenschip aan in Flanders Expo Gent, om er zijn rijkdom te presenteren in de vorm van wereldberoemde acteurs, internationale comicartiesten, duizenden fans verkleed als fictie-personages, 54.000 m² aan verrassende activiteiten en 250+ gespecialiseerde exposanten met merchandise en collector’s items.

FACTS bestaat al sinds 1993 en heeft nu 30 jaar aan comic con-ervaring op de teller staan. Daarbovenop wordt dit evenement geruggensteund door ‘Heroes’, een Europees netwerk van 9 soortgelijke popcultuurevenementen verspreid over België, Nederland en Zweden. Het Belgische Made in Asia is bijvoorbeeld een van die verwante evenementen.

De FACTS-edities van 2024 vinden plaats op 6-7 april en 2-3 november, in Flanders Expo Gent. Wie ook maar een beetje fan is van fantasy, sciencefiction, comics, anime, cosplay, videogames, bordspellen, films en series, moet het fenomeen FACTS op zijn bucket list zetten.

Copyright © 2024 FACTS. Alle rechten voorbehouden.

Neem contact op met

Maaltekouter 1 9051 Gent

+3292419211

info@facts.be

www.facts.be