Antwerp Convention en Dutch Comic Con bundelen de krachten met grote broer FACTS

Professionalisering in Benelux Comic wereld

Dinsdag 8 september 2015 — Elk jaar trekken de drie grootste Fantasy en Sci-Fi beurzen van de Benelux samen ruim 75.000 bezoekers. En dat aantal groeit gestaag. Easyfairs Benelux, eigenaar van de grootste happening FACTS, neemt nu Dutch Comic Con en Antwerp Convention over. “De events behouden hun eigen karakter, maar genieten straks van meer middelen, meer ruimte en meer power om sterren uit te nodigen”, vertelt CEO Dirk Van Roy.

Comic con?
Wie nooit eerder een Fantasy en sci-fi happening bezocht heeft, kan er zich maar moeilijk iets bij voorstellen. Wie er ooit geweest is, krijgt de herinnering niet meer uit zijn lijf.” CEO van Artexis Dirk Van Roy is duidelijk gebeten door het Comic-virus.
De happeningen zijn echte community-events, waar fans, schrijvers, tekenaars, verzamelaars en makers van strips, films en fantasy-verhalen elkaar ontmoeten en ervaringen uitwisselen. Honderden stands met collectors items, onvoorstelbaar gedetailleerd uitgedoste cosplayers, meet & greet momenten met échte wereldsterren, … Het is een unieke ervaring die wij met onze kennis van beurzen en happenings nog beter kunnen maken.

Bigger and bolder
FACTS is al jaren de nummer één in de Benelux sci-fi-wereld met een bezoekersaantal boven de veertigduizend. Van Roy: “Na de overname bereiken we straks ook de vijfentwintigduizend fans in Utrecht en de tienduizend liefhebbers die de Antwerp Convention bezoeken. Die drie conventies barsten gewoon uit hun voegen omdat de markt voor comics en fantasy hier bij ons volop aan het boomen is.De overname geeft ons de mogelijkheden om grotere namen te halen, meer stands op te stellen en het geheel nog mooier te maken. We houden de expertise van de vorige organistoren trouwens aan boord. Hun kennis is onmisbaar.
FACTS gaat dit jaar door op 26 en 27 september. Dutch Comic Con is op 26 en 27 maart 2016 aan zijn tweede editie toe en de Antwerp Convention opent in april 2016 voor de zesde keer zijn deuren.

Over Easyfairs Benelux
Comics en fantasy zijn maar één poot in het groeiende Artexis Easyfairs Benelux. Ook in de bouwsector, de horeca en de healthcare staat het bedrijf sterk, net als in de verpakking, transport en vastgoedsector. De Artexis Easyfairs group organiseert 125 jaarlijkse evenementen in 16 landen, en beheert 8 evenementlocaties in de Benelux en Zweden. De groep stelt 420 mensen te werk en boekte vorig jaar een omzet van meer dan honderd miljoen euro.

 

Anthony Audenaerd Press and Communication Coordinator
Dirk Van Roy CEO Artexis Easyfairs Benelux at Artexis Easyfairs