Bekende personages en mythische wezens spotten op FACTS

Nick (27) werkte maar liefst 4 maanden aan cosplay-outfit

Nick Bisback (27) uit Haaltert haalde letterlijk én figuurlijk alles uit de kast voor zijn imitatie van een ork, een wezen dat in menig fantasieverhaal voorkomt. Wrijf nog maar eens in de ogen, want dit is wel degelijk een draagbaar, levensecht kostuum dat tot in de puntjes werd uitgewerkt. In één woord: indrukwekkend!

Nick maakte dit kunstwerk niet zomaar. Hij werkte hiervoor naar één bepaald evenement toe: FACTS, op 29 en 30 september in Flanders Expo Gent. Twee keer per jaar wordt Flanders Expo omgetoverd tot een heuse fantasiewereld, waar alles dat ook maar iets te maken heeft met fantasy, animatie, strips, films, series, sciencefiction en videospelletjes tot leven komt.

En hij is niet alleen: maar liefst 1 op 3 FACTS-bezoekers komt in dergelijke outfits naar het evenement! En net zoals een topsporter naar een wereldkampioenschap toewerkt, zo pieken ook heel wat cosplayers – mensen die zulke kostuums maken en dragen als hobby – op FACTS. Schrik dus niet als je volgend weekend levensechte versies van Iron Man, Batman, Jon Snow uit Game of Thrones of Homer Simpson tegen het lijf loopt in Gent.

  • Nick Bisback (27) uit Haaltert runt samen met zijn moeder ‘Naaiatelier Rita’.
  • Trouwe fan van FACTS, maar de allereerste keer dat hij aan cosplay doet.
  • Werkte vier maanden lang élke dag aan zijn versie van een Orc: een personage uit het wereldbekende videospel World Of Warcraft
  • Het pak weegt maar liefst vijftien kilogram. Volgens Nick is dat “best een middag uit te houden, maar toch wel warm”.  
  • Mét de plateauschoenen is Nick 1m80 groot. Maar wanneer hij z’n helm op zet, staat er pas echt een reus voor je: het hele kostuum maakt hem 2m10 groot.
  • Nick heeft maar liefst twee mensen nodig die hem in zijn outfit helpen.

Op zondag 29 september kan je Nick The Orc spotten op FACTS in Gent.
 

Contacteer ons
Anthony Audenaerd Head of Media, FACTS
Lisa Vandevelde Press Officer, DP communications
Anthony Audenaerd Head of Media, FACTS
Lisa Vandevelde Press Officer, DP communications
Over FACTS

***MEDIA GALLERY***

FACTS, Your Belgian Comic Con, is het grootste popcultuurevenement van de Benelux waarbij films, series, games en superhelden tot leven komen. Flanders Expo wordt in 2019 in april en oktober omgetoverd tot een magisch spektakel met grote Hollywood-sterren, internationale artiesten, duizenden fans verkleed als fictieve figuren en genoeg verrassende activiteiten en shows om je een heel weekend zoet te houden.

FACTS bestaat al sinds 1993 en heeft meer dan 25 jaar aan Comic Con-ervaring op de teller staan. Daarbovenop wordt dit evenement geruggensteund door 'Heroes', een Europees netwerk van 11 soortgelijke popcultuurevenementen verspreid over Belgiƫ, Nederland, Spanje en Zweden. Het Belgische Made in Asia is bijvoorbeeld een van die verwante evenementen.

De volgende FACTS-editie vindt plaats op 6-7 april 2019, in Flanders Expo Gent. Wie ook maar een beetje fan is van fantasy, sciencefiction, comics, anime, cosplay, videogames, bordspellen, films en series moet FACTS met rood aankruisen in zijn agenda.

FACTS
Maaltekouter 1
9051 Gent