Bekende personages en mythische wezens spotten op FACTS

Nick (27) werkte maar liefst 4 maanden aan cosplay-outfit

Nick Bisback (27) uit Haaltert haalde letterlijk én figuurlijk alles uit de kast voor zijn imitatie van een ork, een wezen dat in menig fantasieverhaal voorkomt. Wrijf nog maar eens in de ogen, want dit is wel degelijk een draagbaar, levensecht kostuum dat tot in de puntjes werd uitgewerkt. In één woord: indrukwekkend!

Nick maakte dit kunstwerk niet zomaar. Hij werkte hiervoor naar één bepaald evenement toe: FACTS, op 29 en 30 september in Flanders Expo Gent. Twee keer per jaar wordt Flanders Expo omgetoverd tot een heuse fantasiewereld, waar alles dat ook maar iets te maken heeft met fantasy, animatie, strips, films, series, sciencefiction en videospelletjes tot leven komt.

En hij is niet alleen: maar liefst 1 op 3 FACTS-bezoekers komt in dergelijke outfits naar het evenement! En net zoals een topsporter naar een wereldkampioenschap toewerkt, zo pieken ook heel wat cosplayers – mensen die zulke kostuums maken en dragen als hobby – op FACTS. Schrik dus niet als je volgend weekend levensechte versies van Iron Man, Batman, Jon Snow uit Game of Thrones of Homer Simpson tegen het lijf loopt in Gent.

  • Nick Bisback (27) uit Haaltert runt samen met zijn moeder ‘Naaiatelier Rita’.
  • Trouwe fan van FACTS, maar de allereerste keer dat hij aan cosplay doet.
  • Werkte vier maanden lang élke dag aan zijn versie van een Orc: een personage uit het wereldbekende videospel World Of Warcraft
  • Het pak weegt maar liefst vijftien kilogram. Volgens Nick is dat “best een middag uit te houden, maar toch wel warm”.  
  • Mét de plateauschoenen is Nick 1m80 groot. Maar wanneer hij z’n helm op zet, staat er pas echt een reus voor je: het hele kostuum maakt hem 2m10 groot.
  • Nick heeft maar liefst twee mensen nodig die hem in zijn outfit helpen.

Op zondag 29 september kan je Nick The Orc spotten op FACTS in Gent.
 

Anthony Audenaerd

Head of Media, FACTS

Lisa Vandevelde

Press Officer, DP communications

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over FACTS

***MEDIA GALLERY***

FACTS, Your Belgian Comic Con, is niet zomaar een conventie, het is een andere dimensie. FACTS is het grootste popcultuurevenement van de Benelux, dat het beste van de film-, tv-serie-, videogame- en superheldenwerelden te berde brengt, al diens aspecten spectaculair tot leven wekt en daarmee tienduizenden popcultuurfans verenigt.

Tweemaal per jaar meert het FACTS-vlaggenschip aan in Flanders Expo Gent, om er zijn rijkdom te presenteren in de vorm van wereldberoemde acteurs, internationale comicartiesten, duizenden fans verkleed als fictie-personages, 54.000 m² aan verrassende activiteiten en 250+ gespecialiseerde exposanten met merchandise en collector’s items.

FACTS bestaat al sinds 1993 en heeft nu 30 jaar aan comic con-ervaring op de teller staan. Daarbovenop wordt dit evenement geruggensteund door ‘Heroes’, een Europees netwerk van 9 soortgelijke popcultuurevenementen verspreid over België, Nederland en Zweden. Het Belgische Made in Asia is bijvoorbeeld een van die verwante evenementen.

De FACTS-edities van 2024 vinden plaats op 6-7 april en 2-3 november, in Flanders Expo Gent. Wie ook maar een beetje fan is van fantasy, sciencefiction, comics, anime, cosplay, videogames, bordspellen, films en series, moet het fenomeen FACTS op zijn bucket list zetten.

Copyright © 2024 FACTS. Alle rechten voorbehouden.

Neem contact op met

Maaltekouter 1 9051 Gent

+3292419211

info@facts.be

www.facts.be