Comic Con-event FACTS pakt uit met spetterende eerste post-covid-editie

Een weekend vol popcultuur in een magisch woud (Flanders Expo)

FACTS, Your Belgian Comic Con, nodigt Vlaanderen en Europa uit voor een magisch weekend in het FACTS-woud, opgetrokken in Flanders Expo Gent, op 6 en 7 november. Dat weekend zit vol met legendarische acteurs, wereldberoemde artiesten, wervelende shows, verrassende activiteiten en vooral een stevige dosis geeky plezier. Waarom dat een feest is voor alle fans van films, series, games en andere popcultuurfenomenen? Dat lees je hier!

FACTS EN DE STERREN

FACTS verwelkomt zes wereldberoemde acteurs van klassieke en hedendaagse series en films. Die kan je ontmoeten in fotoshoots, handtekeningensessies (met selfies!) en grote vraag-en-antwoordshows.

Deze sterren zijn niet bepaald vaak in België, laat staan Europa, dus grijp je kans en neem een foto met hen! Tickets daarvoor kan je bestellen op www.facts.be.

FACTS EN DE KUNST

De zogeheten Artist Alley van FACTS zit stampvol met officiële tekenaars van Disney, Marvel, DC en andere grote uitgeverijen, helemaal afgezakt vanuit de VS. Zo heb je Joe Rubinstein, artiest voor de originele Infinity Gauntlet-serie waarop de MCU-filmreeks gebaseerd is. William Simpson, de officiële Lead Storyboard Artist voor Game of Thrones. Bill Morrison, de The Simpsons-tekenaar die naar verluidt even belangrijk is voor de comics als Matt Groening voor de animatiereeks. En nog vele anderen.

Maar eveneens lokale talenten passeren de revue. Zo komt Jelle De Beule op zondag zijn Jommeke-boek voor de eerste keer ooit signeren, samen met tekenaar Thijs De Cloedt. Marc De Bel leert je schrijven in panels en workshops en Vlaanderens topcartoonist Lectrr is er ondertussen maar wat graag ‘deel van het meubilair’. Check de volledige Artist Alley-lijst hier.

Wie onbekend talent aan het werk wil zien, kan ook bij de Creators Zone terecht, een groep standjes met kunst en design. Een artiest die Batman tekent met koffie, handgemaakte Harry Potter-hebbedingen, viking-drinkhoorns, en meer unieke souvenirs.

MULTIVERSE-SCHATTEN

De zogeheten ‘Geek Market’ ligt in het hart van FACTS en geeft plaats aan 200+ exposanten met verrassende items. Van toverstokken en bordspellen over echte Japanse onigiri tot levensechte kostuums, je kan het er allemaal vinden!

FACTS EN DE ACTIE

Een van de grootste springkastelen ter wereld zakt af naar Flanders Expo in Gent: The Colossus, de opvolger van The Beast, een 234 meter lang opblaasbaar obstakelparcours. Je kan je innerlijke Hawkeye bovenhalen in de Archery Tag-arena, een Darth Vader VR-ervaring beleven en vechtrobots elkaar tot schroot zien herleiden in de Robot Battle Areana. Wie liever wat rustiger te werk gaat, kan onder meer bij een Technopolis-show ontdekken hoe special effects gemaakt worden in films, plaatsnemen in een levensechte TIE Interceptor van Star Wars en bij experten leren hoe je onder meer Dungeons & Dragons speelt.

Gamers zullen Pokémon- en andere games kunnen spelen, zich haasten naar het legertje verrassende Belgische game-ontwikkelaars en naar de in Kortrijk gebaseerde Digital Arts & Entertainment, de gamedesign-richting van HoWest.  

 

FACTS is een totaalbeleving waar iedereen met ook maar een grammetje liefde voor films, series, games, bordspellen en popcultuur aan de trekken komt. Op 6 en 7 november wordt Flanders Expo omgetoverd tot een magisch woud waar je meer dan twee dagen zal willen slijten. Voor tickets en info, check www.facts.be/nl!

 

PS: FACTS werkt met het Covid Safe Ticket. Meer info hier.

Anthony Audenaerd

Event Director Heroes Belgium

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over FACTS

***MEDIA GALLERY***

FACTS, Your Belgian Comic Con, is niet zomaar een conventie, het is een andere dimensie. FACTS is het grootste popcultuurevenement van de Benelux, dat het beste van de film-, tv-serie-, videogame- en superheldenwerelden te berde brengt, al diens aspecten spectaculair tot leven wekt en daarmee tienduizenden popcultuurfans verenigt.

Tweemaal per jaar meert het FACTS-vlaggenschip aan in Flanders Expo Gent, om er zijn rijkdom te presenteren in de vorm van wereldberoemde acteurs, internationale comicartiesten, duizenden fans verkleed als fictie-personages, 54.000 m² aan verrassende activiteiten en 250+ gespecialiseerde exposanten met merchandise en collector’s items.

FACTS bestaat al sinds 1993 en heeft nu 30 jaar aan comic con-ervaring op de teller staan. Daarbovenop wordt dit evenement geruggensteund door ‘Heroes’, een Europees netwerk van 9 soortgelijke popcultuurevenementen verspreid over België, Nederland en Zweden. Het Belgische Made in Asia is bijvoorbeeld een van die verwante evenementen.

De FACTS-edities van 2024 vinden plaats op 6-7 april en 2-3 november, in Flanders Expo Gent. Wie ook maar een beetje fan is van fantasy, sciencefiction, comics, anime, cosplay, videogames, bordspellen, films en series, moet het fenomeen FACTS op zijn bucket list zetten.

Copyright © 2024 FACTS. Alle rechten voorbehouden.

Neem contact op met

Maaltekouter 1 9051 Gent

+3292419211

info@facts.be

www.facts.be