Dit weekend viert FACTS 25ste editie

Flanders Expo op 26 en 27 september thuishaven van de grootste comic-happening van de Benelux

FACTS is het grootste Comic Con spektakel in de Benelux. Elk jaar zakken meer dan 40.000 bezoekers af naar Flanders Expo in Gent om er twee dagen de échte wereld te verruilen voor die van Fantasy, Comics, Action Heroes, Games en Toys.

Met meer dan driehonderd standhouders, tientallen internationale sterren en een unieke Cosplay-wedstrijd is FACTS voor de Europese Fantasy-fans wat King's Landing is voor Westeros.

Cosplay, workshops en memorabilia
Alle FACTS-standhouders hebben vandaag een volle dagtaak aan het opblinken van Star Wars action figures, het ordenen van collectors comics en het afwerken van hun cosplay-outfit.

Naast de klassiekers (cosplay-wedstrijd en stands vol memorabilia) vinden bezoekers er dit jaar ook boeiende workshops (comic drawing, Gromit clay molding en Lego) en unieke previews.

Star-spotting
FACTS is elk jaar een “heb je die acteur en die tekenaar gezien” meet-your-hero evenement waarop wereldsterren uit de wereld van fantasy, comics en games naar Gent afgezakt komen. De lijst van dit jaar is langer en indrukwekkender dan ooit:

  • Toptekenaars: Gary Frank, George Pérez, Gary Erskine, Lee Bermejo, Jean-Yves Mitton, Roger Landgridge, Ryan Kelly, Baldeon, Fernando Blanco, Szymon Kudranski, Alessandro Vitti, Ryan Benjamin en Sean Gallow.
  • Topacteurs: John Rhys-Davies (Gimli), Peter Mayhew (Chewbacca), Alfie Allen (Theon Greyjoy), , Casper Van Dien (Johnny Rico), Summer Glau (River Tam), Ernie Hudson (Ghostbuster Winston) en Christopher Lloyd (BTTF Dr. Emmet Brown).

 

Meer info: www.facts.be

Anthony Audenaerd

Press and Communication Coordinator

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over FACTS

***MEDIA GALLERY***

FACTS, Your Belgian Comic Con, is niet zomaar een conventie, het is een andere dimensie. FACTS is het grootste popcultuurevenement van de Benelux, dat het beste van de film-, tv-serie-, videogame- en superheldenwerelden te berde brengt, al diens aspecten spectaculair tot leven wekt en daarmee tienduizenden popcultuurfans verenigt.

Tweemaal per jaar meert het FACTS-vlaggenschip aan in Flanders Expo Gent, om er zijn rijkdom te presenteren in de vorm van wereldberoemde acteurs, internationale comicartiesten, duizenden fans verkleed als fictie-personages, 54.000 m² aan verrassende activiteiten en 250+ gespecialiseerde exposanten met merchandise en collector’s items.

FACTS bestaat al sinds 1993 en heeft nu 30 jaar aan comic con-ervaring op de teller staan. Daarbovenop wordt dit evenement geruggensteund door ‘Heroes’, een Europees netwerk van 9 soortgelijke popcultuurevenementen verspreid over België, Nederland en Zweden. Het Belgische Made in Asia is bijvoorbeeld een van die verwante evenementen.

De FACTS-edities van 2024 vinden plaats op 6-7 april en 2-3 november, in Flanders Expo Gent. Wie ook maar een beetje fan is van fantasy, sciencefiction, comics, anime, cosplay, videogames, bordspellen, films en series, moet het fenomeen FACTS op zijn bucket list zetten.

Copyright © 2024 FACTS. Alle rechten voorbehouden.

Neem contact op met

Maaltekouter 1 9051 Gent

+3292419211

[email protected]

www.facts.be