Dit weekend viert FACTS 25ste editie

Flanders Expo op 26 en 27 september thuishaven van de grootste comic-happening van de Benelux

FACTS is het grootste Comic Con spektakel in de Benelux. Elk jaar zakken meer dan 40.000 bezoekers af naar Flanders Expo in Gent om er twee dagen de échte wereld te verruilen voor die van Fantasy, Comics, Action Heroes, Games en Toys.

Met meer dan driehonderd standhouders, tientallen internationale sterren en een unieke Cosplay-wedstrijd is FACTS voor de Europese Fantasy-fans wat King's Landing is voor Westeros.

Cosplay, workshops en memorabilia
Alle FACTS-standhouders hebben vandaag een volle dagtaak aan het opblinken van Star Wars action figures, het ordenen van collectors comics en het afwerken van hun cosplay-outfit.

Naast de klassiekers (cosplay-wedstrijd en stands vol memorabilia) vinden bezoekers er dit jaar ook boeiende workshops (comic drawing, Gromit clay molding en Lego) en unieke previews.

Star-spotting
FACTS is elk jaar een “heb je die acteur en die tekenaar gezien” meet-your-hero evenement waarop wereldsterren uit de wereld van fantasy, comics en games naar Gent afgezakt komen. De lijst van dit jaar is langer en indrukwekkender dan ooit:

  • Toptekenaars: Gary Frank, George Pérez, Gary Erskine, Lee Bermejo, Jean-Yves Mitton, Roger Landgridge, Ryan Kelly, Baldeon, Fernando Blanco, Szymon Kudranski, Alessandro Vitti, Ryan Benjamin en Sean Gallow.
  • Topacteurs: John Rhys-Davies (Gimli), Peter Mayhew (Chewbacca), Alfie Allen (Theon Greyjoy), , Casper Van Dien (Johnny Rico), Summer Glau (River Tam), Ernie Hudson (Ghostbuster Winston) en Christopher Lloyd (BTTF Dr. Emmet Brown).

 

Meer info: www.facts.be

Contacteer ons
Anthony Audenaerd Press and Communication Coordinator
Anthony Audenaerd Press and Communication Coordinator
Over FACTS

***MEDIA GALLERY***

FACTS, Your Belgian Comic Con, is het grootste popcultuurevenement van de Benelux waarbij films, series, games en superhelden tot leven komen. Flanders Expo wordt in 2019 in april en oktober omgetoverd tot een magisch spektakel met grote Hollywood-sterren, internationale artiesten, duizenden fans verkleed als fictieve figuren en genoeg verrassende activiteiten en shows om je een heel weekend zoet te houden.

FACTS bestaat al sinds 1993 en heeft meer dan 25 jaar aan Comic Con-ervaring op de teller staan. Daarbovenop wordt dit evenement geruggensteund door 'Heroes', een Europees netwerk van 11 soortgelijke popcultuurevenementen verspreid over Belgiƫ, Nederland, Spanje en Zweden. Het Belgische Made in Asia is bijvoorbeeld een van die verwante evenementen.

De volgende FACTS-editie vindt plaats op 19-20 oktober 2019, in Flanders Expo Gent. Wie ook maar een beetje fan is van fantasy, sciencefiction, comics, anime, cosplay, videogames, bordspellen, films en series moet FACTS met rood aankruisen in zijn agenda.

FACTS
Maaltekouter 1
9051 Gent