Dit weekend viert FACTS 25ste editie

Flanders Expo op 26 en 27 september thuishaven van de grootste comic-happening van de Benelux

Woensdag 23 september 2015 — FACTS is het grootste Comic Con spektakel in de Benelux. Elk jaar zakken meer dan 40.000 bezoekers af naar Flanders Expo in Gent om er twee dagen de échte wereld te verruilen voor die van Fantasy, Comics, Action Heroes, Games en Toys.

Met meer dan driehonderd standhouders, tientallen internationale sterren en een unieke Cosplay-wedstrijd is FACTS voor de Europese Fantasy-fans wat King's Landing is voor Westeros.

Cosplay, workshops en memorabilia
Alle FACTS-standhouders hebben vandaag een volle dagtaak aan het opblinken van Star Wars action figures, het ordenen van collectors comics en het afwerken van hun cosplay-outfit.

Naast de klassiekers (cosplay-wedstrijd en stands vol memorabilia) vinden bezoekers er dit jaar ook boeiende workshops (comic drawing, Gromit clay molding en Lego) en unieke previews.

Star-spotting
FACTS is elk jaar een “heb je die acteur en die tekenaar gezien” meet-your-hero evenement waarop wereldsterren uit de wereld van fantasy, comics en games naar Gent afgezakt komen. De lijst van dit jaar is langer en indrukwekkender dan ooit:

  • Toptekenaars: Gary Frank, George Pérez, Gary Erskine, Lee Bermejo, Jean-Yves Mitton, Roger Landgridge, Ryan Kelly, Baldeon, Fernando Blanco, Szymon Kudranski, Alessandro Vitti, Ryan Benjamin en Sean Gallow.
  • Topacteurs: John Rhys-Davies (Gimli), Peter Mayhew (Chewbacca), Alfie Allen (Theon Greyjoy), , Casper Van Dien (Johnny Rico), Summer Glau (River Tam), Ernie Hudson (Ghostbuster Winston) en Christopher Lloyd (BTTF Dr. Emmet Brown).

 

Meer info: www.facts.be

Anthony Audenaerd Press and Communication Coordinator