Europese première van unieke lifesize Star Wars replica op FACTS

De Belgian Costume Division vergaarde de afgelopen twintig jaar wereldfaam als het aankomt op het nabouwen van decors uit fantasy en sci-fi films. Na een reuzengrote AT-AT, Snowspeeder, talloze andere sets, en zelfs een Stargate (waarvan we stiekem hopen dat hij echt werkt), is het nu de beurt aan een Rey’s Speeder uit de nieuwe Star Wars film: Star Wars VII - The Force Awakens.

De Speeder, compleet met inslaggat in de carrosserie (en handtekening van J.J. Abrams) werd in geheime samenwerking met Lucasfilm Studios en Disney door de Belgen gebouwd, en al gebruikt op grote conventies in de Verenigde Staten, maar racet nu naar Flanders Expo, Gent. Daar krijgt hij, naar aanleiding van zijn Europese première, een ereplaats centraal in hal 1 tijdens FACTS.

Over Belgian Costume Division
De VZW Belgian Costume Division is een organisatie met het doel om kostuums, rekwisieten en decors van films, tv-series en strips na te bouwen. Daarbij streven ze steeds naar een maximale kwaliteit en nauwkeurigheid. BCD staat internationaal bekend voor hun werk en worden regelmatig gecontacteerd door Lucasfilm & Disney om hen op diverse evenementen over de hele wereld te ondersteunen.

Over FACTS
FACTS is het grootste Comic Con spektakel in de Benelux en vindt voor de 25ste keer plaats op zaterdag 26 en zondag 27 september in Flanders Expo, Gent. Elk jaar zakken meer dan 40.000 bezoekers af naar FACTS om er twee dagen de échte wereld te verruilen voor die van Fantasy, Comics, Action Heroes, Games, Anime en Toys.
Met meer dan driehonderd standhouders, tientallen internationale sterren en een unieke Cosplay-wedstrijd is FACTS voor de Europese Fantasy-fans wat King's Landing is voor Westeros.
Voor meer aankondigingen, nieuws en tickets: www.facts.be

Contacteer ons
Anthony Audenaerd Press and Communication Coordinator
Stefan Cembolista Voorzitter Belgian Costume Division
Anthony Audenaerd Press and Communication Coordinator
Stefan Cembolista Voorzitter Belgian Costume Division
Over FACTS

***MEDIA GALLERY***

FACTS, Your Belgian Comic Con, is het grootste popcultuurevenement van de Benelux waarbij films, series, games en superhelden tot leven komen. Flanders Expo wordt in 2019 in april en oktober omgetoverd tot een magisch spektakel met grote Hollywood-sterren, internationale artiesten, duizenden fans verkleed als fictieve figuren en genoeg verrassende activiteiten en shows om je een heel weekend zoet te houden.

FACTS bestaat al sinds 1993 en heeft meer dan 25 jaar aan Comic Con-ervaring op de teller staan. Daarbovenop wordt dit evenement geruggensteund door 'Heroes', een Europees netwerk van 11 soortgelijke popcultuurevenementen verspreid over België, Nederland, Spanje en Zweden. Het Belgische Made in Asia is bijvoorbeeld een van die verwante evenementen.

De volgende FACTS-editie vindt plaats op 19-20 oktober 2019, in Flanders Expo Gent. Wie ook maar een beetje fan is van fantasy, sciencefiction, comics, anime, cosplay, videogames, bordspellen, films en series moet FACTS met rood aankruisen in zijn agenda.

FACTS
Maaltekouter 1
9051 Gent