FACTS & Kayzr stuwen Belgische eSports naar nieuw niveau

Maandag 21 augustus 2017 — Het Gentse gamebedrijf Kayzr organiseert samen met de Belgische Comic Con FACTS een ongezien Belgisch eSports-evenement, een competitie voor gamers. Op de oktobereditie van FACTS zullen gamefans kunnen genieten van een 1.200 m² grote eSports-arena en kans maken op de grootste Belgische prijzenpot ooit gegeven door een Belgische organisatie voor lokale spelers. 

In deze ‘Kayzr League’ nemen teams van gamers het tegen elkaar op in de tactische shooter Counter-Strike en in de auto-voetbalgame Rocket League, waarbij ze kans maken op een deel van de enorme prijzenpot van €6.400 en een ticket voor een spectaculair, nog aan te kondigen ‘mystery event’. De deelnemerspoule bestaat voornamelijk uit niet-professionele Belgische gamers, vaak met de ambitie om hogerop te raken in deze nieuwe en spannende wereld.

“We willen met dit evenement de doorbraak van eSports (competitief gamen, red.) in België een stevige duw in de rug geven”, aldus Davy De Groote, eSports-marketeer van Kayzr. “Competitiegamen is vandaag al een heuse sport die wereldwijd 385 miljoen kijkers aantrekt, waarvan ongeveer de helft zeer regelmatige kijkers. Analisten beweren dat in 2020 het aantal regelmatige kijkers met 50% gestegen zal zijn. Bovendien is de prijzenpot vaak hoog genoeg om van de winnaars miljonairs te maken. Als België niet achterop wil hinken, doet het er dus goed aan om zo snel mogelijk mee op de wagen springen.”

De deelnemende teams moeten eerst voorbij een reeks kwalificatietoernooien via het eSports-platform van Kayzr. In de laatste fase nemen zes teams het tegen elkaar op in twee seizoenen van telkens vier weken. Elk seizoen heeft een eigen finale, waarvan de eerste zal plaatsvinden op de oktobereditie van partner FACTS, in Flanders Expo Gent.

Dat FACTS, het halfjaarlijkse fantasy- en scifi-evenement, mee zijn schouders onder het project zet, doet beide partijen popelen. “FACTS wil stevig inzetten op videogames in al zijn facetten”, verklaart Anthony Audenaerd, marketing- en persverantwoordelijke van FACTS. “We ontvangen jaarlijks 75.000 bezoekers en ze zijn nagenoeg allemaal dol op de gamecultuur, dus dat wordt een feest. FACTS zal een volledige gaminghal vullen met de nieuwste videogamereleases, de grootste gamebedrijven en nieuwe en nostalgische game-ervaringen, maar zo’n groots eSports-evenement is toch de kers op een al heerlijke taart.”

De herfsteditie van FACTS vindt plaats op 21 en 22 oktober 2017 in Flanders Expo, Gent. Voor meer info: www.facts.be en www.kayzr.com/kayzr-league.

Noot aan de redactie:

Kayzr is het grootste eSportsplatform van de Benelux met meer dan 22.000 geregistreerde gebruikers. Op Kayzr worden elke dag online toernooien georganiseerd van de grootste eSports. Daar verdient elke speler een ‘Kayzr Coin’, een lokale munt die ze kunnen spenderen in de Kayzr-webshop, gekoppeld aan verschillende partners. Aangezien eSports en gamen niet enkel meer ‘spelen’ is, maar meer en meer evolueert naar kijksporten als voetbal, legt Kayzr nu ook de focus op offline events, zoals de finale op FACTS Comic Con. Website: https://www.kayzr.com/kayzr-league

Kayzr maakt deel uit van de incubator The Birdhouse, waar jong en innovatief ondernemerschap wordt ondersteund.

FACTS is het grootste popcultuurfestival van de Benelux, de herberg van alles rond Fantasy, Animatie, Comics, Toys, Sci-Fi, Games en Cosplay. Dit evenement wordt halfjaarlijks gehouden (in april en oktober) in Flanders Expo, Gent. Jaarlijkst trekt het maar liefst 75.000 fans aan. Voor meer info: http://facts.be/nl/

Counter-Strike Global Offensive is een strategische first-person shooter. Twee teams (de politie-eenheid en de terroristen) strijden tegen elkaar en moeten met strategieën en samenspel de doelstelling zien te behalen.

Rocket League is de nieuwe hype in de eSports-wereld. Ontwikkelaar Psyonix omschrijft de game zelf als ‘voetbal met raketaangedreven auto’s’.

 

© Roman Kosolapov / Shutterstock.com
Anthony Audenaerd Spokesperson at FACTS
Davy De Groote Spokesperson at Kayzr