FACTS en Spellenspektakel richten samen enorme bordspelzone op

Belgische comic con en Nederlands bordspellenevent slaan handen in elkaar

Belgische bordspelfanaten duiden 22 en 23 oktober beter met stip aan in hun agenda's, want dan richten het Nederlandse bordspellenevenement Spellenspektakel en het Belgische popcultuurfestival FACTS in Flanders Expo een uitzonderlijke bordspellenzone op. Wie een toegangsticket heeft voor FACTS krijgt ook gratis toegang tot die uitgebreide Spellenspektakel-speelzone in de Flanders Expo-hallen.

Fans zien dus een enorme uitbreiding van de al grote en steeds populairder wordende bordspelzone op FACTS, waar al eerder Dungeons & Dragons-campagnes, Pokémon-kaartspellen en andere spellen in thema welig tierden.

Spellenspektakel-oprichter Frank Bunnik ziet deze samenwerking met de zuiderburen als een logische stap in de uitbreiding van zijn formule. "FACTS is een duidelijke match. Al decennialang is dat evenement een veilige haven voor wie van popcultuur en bordspellen houdt, dus het steeds groeiende Spellenspektakel-schip laat er met plezier het anker neer. Vorig jaar hadden we maar liefst 18.000 bordspelfans in Utrecht, dus we verwachten ook hier een grote groei."

GROTE UITGEVERIJEN

Grote uitgeverijen in de bordspelwereld tekenen present op FACTS dankzij deze samenwerking, met onder meer Asmodee (Jungle Speed, Pandemic, 7 Wonders,...) en 999 Games (Catan, Carcassonne, 30 Seconds,...). Zij en een resem andere uitgeverijen en spelcreatoren nemen hun beste en nieuwste titels mee om te introduceren bij het grote publiek via initiaties en vrij spel.

"We kijken ernaar uit om jong en oud kennis te laten maken met alle nieuwe spellen én hen te laten genieten van onze klassiekers op de eerste Vlaamse editie van Spellenspektakel", aldus Bert De Smet, Country Manager Asmodee België. "Asmodee heeft heel wat in petto voor dit najaar!"
"En als trouwe Spellenspektakel-partner reizen ook wij graag mee om iedereen in België te laten zien hoe de gezelschapsspellenindustrie aan het veranderen is", zegt Marketing & Event Coordinator van 999 Games Karina Zantinge. "We gaan zoals vanouds weer zorgen voor 'Een Wereld van Speelplezier', met de leukste en beste titels uit ons brede assortiment."
Event director van FACTS Anthony Audenaerd kijkt alvast uit naar deze gedurfde onderneming. “Bordspellen zijn al sinds de beginjaren van FACTS – begin jaren ’90 – een bepalende factor. En nu dat concept een stevige boost krijgt, staan we te trappelen om het resultaat te tonen aan onze trouwe bezoekers!”

FACTS en de Spellenspektakel-zone zijn toegankelijk op zaterdag 22 en zondag 23 oktober 2022, in Flanders Expo, Gent. Tickets zijn al beschikbaar via www.facts.be/nl.

 

Anthony Audenaerd

Anthony Audenaerd

Event Director Heroes Belgium

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over FACTS

***MEDIA GALLERY***

FACTS, Your Belgian Comic Con, is niet zomaar een conventie, het is een andere dimensie. FACTS is het grootste popcultuurevenement van de Benelux, dat het beste van de film-, tv-serie-, videogame- en superheldenwerelden te berde brengt, al diens aspecten spectaculair tot leven wekt en daarmee tienduizenden popcultuurfans verenigt.

Tweemaal per jaar meert het FACTS-vlaggenschip aan in Flanders Expo Gent, om er zijn rijkdom te presenteren in de vorm van wereldberoemde acteurs, internationale comicartiesten, duizenden fans verkleed als fictie-personages, 54.000 m² aan verrassende activiteiten en 250+ gespecialiseerde exposanten met merchandise en collector’s items.

FACTS bestaat al sinds 1993 en heeft nu 30 jaar aan comic con-ervaring op de teller staan. Daarbovenop wordt dit evenement geruggensteund door ‘Heroes’, een Europees netwerk van 9 soortgelijke popcultuurevenementen verspreid over België, Nederland en Zweden. Het Belgische Made in Asia is bijvoorbeeld een van die verwante evenementen.

De FACTS-edities van 2024 vinden plaats op 6-7 april en 2-3 november, in Flanders Expo Gent. Wie ook maar een beetje fan is van fantasy, sciencefiction, comics, anime, cosplay, videogames, bordspellen, films en series, moet het fenomeen FACTS op zijn bucket list zetten.

Copyright © 2024 FACTS. Alle rechten voorbehouden.

Neem contact op met

Maaltekouter 1 9051 Gent

+3292419211

info@facts.be

www.facts.be