FACTS gaat voor twee edities per jaar

De grootste Vlaamse Comic Con opent de deuren in april en oktober 2016.

Woensdag 25 november 2015 — FACTS 2015 verwelkomde in september meer dan 45.000 fans en was tijdens zijn 25ste editie groter dan ooit. Op vraag van het steeds groeiende aantal bezoekers organiseert FACTS in 2016 ook een voorjaarseditie op 2 en 3 april in Flanders Expo, Gent. 

FACTS voorjaarseditie

 • Meer oppervlakte
  Met meer dan 44.000 m² zal de voorjaarseditie van FACTS groter zijn dan ooit. Met deze extra ruimte (11.000 m²) wil de organisatie nog meer comfort bieden aan de bezoekers en extra plaats creëren voor workshops, master classes en beleving.

 • Internationale dealers
  Handelaars uit heel Europa en de Verenigde Staten zakken ook in 2016 af naar FACTS. Van limited edition action figures tot comics, replica’s van ruimteschepen en zoveel meer…

 • Cosplay
  Stof, vilt, mousse, verf en uren en uren werk. Ook in de toekomst wil FACTS graag de plaats zijn waar fans verschijnen in hun favoriete outfit en deel kunnen nemen aan een Cosplay-wedstrijd van wereldniveau.

 • Gaming zone
  FPS tot MMORPG en nog veel meer. In de gaming zone is het allemaal mogelijk. Hier presenteren grote en kleine gamebedrijven hun nieuwste top creaties.

 • Fanclubs
  Ook in 2016 staat fan zowel voor fantasierijk als voor fantastisch. Nog meer adembenemende stands vol met replica’s en tot-in-de-puntjes nagemaakte decors en kostuums.

 • Internationale acteurs en comic tekenaars
  FACTS blijft sterk in zetten om internationale kleppers en up-and-coming talents naar Gent te halen.

Nog meer ‘experience’

Bezoekers kunnen zich een heel weekend lang onderdompelen in de FACTS-mood. Fans mogen zich dus verwachten aan meer ruimte, exclusieve collectibles, meer guests, meer beleving, extra workshops en master classes, meer cosplay, ... 

De voorjaarseditie van FACTS vindt plaats op zaterdag 2 en zondag 3 april 2016 in Flanders Expo, Gent. 

 

 

 

 

 

Alexis Leplat Show manager
Anthony Audenaerd Press and Communication Coordinator