FACTS gaat voor twee edities per jaar

De grootste Vlaamse Comic Con opent de deuren in april en oktober 2016.

FACTS 2015 verwelkomde in september meer dan 45.000 fans en was tijdens zijn 25ste editie groter dan ooit. Op vraag van het steeds groeiende aantal bezoekers organiseert FACTS in 2016 ook een voorjaarseditie op 2 en 3 april in Flanders Expo, Gent. 

FACTS voorjaarseditie

 • Meer oppervlakte
  Met meer dan 44.000 m² zal de voorjaarseditie van FACTS groter zijn dan ooit. Met deze extra ruimte (11.000 m²) wil de organisatie nog meer comfort bieden aan de bezoekers en extra plaats creëren voor workshops, master classes en beleving.

 • Internationale dealers
  Handelaars uit heel Europa en de Verenigde Staten zakken ook in 2016 af naar FACTS. Van limited edition action figures tot comics, replica’s van ruimteschepen en zoveel meer…

 • Cosplay
  Stof, vilt, mousse, verf en uren en uren werk. Ook in de toekomst wil FACTS graag de plaats zijn waar fans verschijnen in hun favoriete outfit en deel kunnen nemen aan een Cosplay-wedstrijd van wereldniveau.

 • Gaming zone
  FPS tot MMORPG en nog veel meer. In de gaming zone is het allemaal mogelijk. Hier presenteren grote en kleine gamebedrijven hun nieuwste top creaties.

 • Fanclubs
  Ook in 2016 staat fan zowel voor fantasierijk als voor fantastisch. Nog meer adembenemende stands vol met replica’s en tot-in-de-puntjes nagemaakte decors en kostuums.

 • Internationale acteurs en comic tekenaars
  FACTS blijft sterk in zetten om internationale kleppers en up-and-coming talents naar Gent te halen.

Nog meer ‘experience’

Bezoekers kunnen zich een heel weekend lang onderdompelen in de FACTS-mood. Fans mogen zich dus verwachten aan meer ruimte, exclusieve collectibles, meer guests, meer beleving, extra workshops en master classes, meer cosplay, ... 

De voorjaarseditie van FACTS vindt plaats op zaterdag 2 en zondag 3 april 2016 in Flanders Expo, Gent. 

 

 

 

 

 

Alexis Leplat

Show manager

Anthony Audenaerd

Press and Communication Coordinator

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over FACTS

***MEDIA GALLERY***

FACTS, Your Belgian Comic Con, is niet zomaar een conventie, het is een andere dimensie. FACTS is het grootste popcultuurevenement van de Benelux, dat het beste van de film-, tv-serie-, videogame- en superheldenwerelden te berde brengt, al diens aspecten spectaculair tot leven wekt en daarmee tienduizenden popcultuurfans verenigt.

Tweemaal per jaar meert het FACTS-vlaggenschip aan in Flanders Expo Gent, om er zijn rijkdom te presenteren in de vorm van wereldberoemde acteurs, internationale comicartiesten, duizenden fans verkleed als fictie-personages, 54.000 m² aan verrassende activiteiten en 250+ gespecialiseerde exposanten met merchandise en collector’s items.

FACTS bestaat al sinds 1993 en heeft nu 30 jaar aan comic con-ervaring op de teller staan. Daarbovenop wordt dit evenement geruggensteund door ‘Heroes’, een Europees netwerk van 9 soortgelijke popcultuurevenementen verspreid over België, Nederland en Zweden. Het Belgische Made in Asia is bijvoorbeeld een van die verwante evenementen.

De FACTS-edities van 2024 vinden plaats op 6-7 april en 2-3 november, in Flanders Expo Gent. Wie ook maar een beetje fan is van fantasy, sciencefiction, comics, anime, cosplay, videogames, bordspellen, films en series, moet het fenomeen FACTS op zijn bucket list zetten.

Copyright © 2024 FACTS. Alle rechten voorbehouden.

Neem contact op met

Maaltekouter 1 9051 Gent

+3292419211

info@facts.be

www.facts.be