FACTS overspoeld door Vlaamse Yummy-zombies

Eerste Vlaamse zombie-film verovert Belgische Comic Con

Met strompelende zombies en een auto vol ingewanden maakte A Team Productions, bekend van Patser en Torpedo, de trailer van de eerste Vlaamse zombie-film Yummy officieel wereldkundig. Na een wervelende invasieshow op het grote FACTS-podium kwam onder andere acteur Tom Audenaert (bekend van Hasta La Vista & De Luizenmoeder) het publiek toespreken.

De film klopt zich op de borst met een geweldige Vlaamse cast, met kleppers als Maaike Neuville (De Dag), Bart Hollanders (Call Boys), Clara Cleymans (De Ridder, ’40-’45) en de voornoemde Tom Audenaert. Voor wie sceptisch staat tegenover een 'Vlaamse zombiefilm': het is gek genoeg de sappige Vlaamse tongval en zinnen als 'Ik heb net iemand hersenen zien eten' die de zombiewereld griezelig dichtbij brengen.

De gloednieuwe trailer toont een verliefd koppel en een schoonmoeder die afreizen naar een goedkoop Oost-Europees ziekenhuis voor plastische chirurgie. Het vriendje vindt op een verlaten afdeling een vrouw, gemuilkorfd en vastgebonden op een operatietafel; het gevolg van een experimentele verjongingskuur. Hij bevrijdt haar, maar veroorzaakt zo de uitbraak van een virus dat dokters, patiënten én zijn schoonmoeder in bloeddorstige zombies verandert.

De Belgische Comic Con FACTS doet wel vaker werelden tot leven komen. Fans van sciencefiction, fantasy, videogames, series en films komen er op meerdere manieren een magische tijd beleven. Tickets voor dit andere universum zijn nog steeds beschikbaar voor zondag 20 oktober op www.facts.be.

Bekijk hier de beleving op het FACTS-podium

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over FACTS

***MEDIA GALLERY***

FACTS, Your Belgian Comic Con, is niet zomaar een conventie, het is een andere dimensie. FACTS is het grootste popcultuurevenement van de Benelux, dat het beste van de film-, tv-serie-, videogame- en superheldenwerelden te berde brengt, al diens aspecten spectaculair tot leven wekt en daarmee tienduizenden popcultuurfans verenigt.

Tweemaal per jaar meert het FACTS-vlaggenschip aan in Flanders Expo Gent, om er zijn rijkdom te presenteren in de vorm van wereldberoemde acteurs, internationale comicartiesten, duizenden fans verkleed als fictie-personages, 54.000 m² aan verrassende activiteiten en 250+ gespecialiseerde exposanten met merchandise en collector’s items.

FACTS bestaat al sinds 1993 en heeft nu 30 jaar aan comic con-ervaring op de teller staan. Daarbovenop wordt dit evenement geruggensteund door ‘Heroes’, een Europees netwerk van 9 soortgelijke popcultuurevenementen verspreid over België, Nederland en Zweden. Het Belgische Made in Asia is bijvoorbeeld een van die verwante evenementen.

De FACTS-edities van 2024 vinden plaats op 6-7 april en 2-3 november, in Flanders Expo Gent. Wie ook maar een beetje fan is van fantasy, sciencefiction, comics, anime, cosplay, videogames, bordspellen, films en series, moet het fenomeen FACTS op zijn bucket list zetten.

Copyright © 2024 FACTS. Alle rechten voorbehouden.

Neem contact op met

Maaltekouter 1 9051 Gent

+3292419211

info@facts.be

www.facts.be