FACTS verwelkomt 28.085 bezoekers voor de lente-editie van 2022

Grote opkomst voor indoor event in Flanders Expo

GENT - 3 APRIL - Naast de Ronde van Vlaanderen lag dé andere entertainmentkeuze wellicht in Flanders Expo dit weekend, bij het popcultuurevenement FACTS, Your Belgian Comic Con. Op zaterdag 2 en zondag 3 april konden maar liefst 28.085 fans wereldberoemde acteurs en striptekenaars ontmoeten en hun passies voor films, series, games, bordspellen en andere popcultuur tentoonspreiden. Dit grote evenement met pretparkallures en sprookjesachtige decors blijft dus ook in deze getroebleerde tijden massaal volk trekken.

Wie zich al graag eens in de zetel nestelt voor een avondje Netflix, af en toe een superheldenfilm op het scherm knalt of op 'play' drukt op een gameconsole, kon op FACTS de tijd van z'n leven beleven. Acteurs van Marvel, Harry Potter en Outlander daalden neer van het sterren-firmament, grote spelers als Sony Pictures, Disney+, FOX en Streamz toonden hun nieuwe titels in originele activaties en naast de vele shows, workshops en activiteiten vielen er nog veel andere unieke ontmoetingen op te tekenen.

Deze viering van popcultuur in fantasy-thema wordt achter de schermen geruggensteund door het overkoepelende Heroes-netwerk, een internationale samenwerking tussen 9 evenementen in 3 landen. Onder diezelfde koepel vind je ook de Aziatische 'Manga Con' Made in Asia, een evenement dat zich focust op anime, manga en internetcultuur, in Brussels Expo. Dat vindt volgend weekend plaats, op 8, 9 en 10 april.

De volgende editie van FACTS, Your Belgian Comic Con, valt op 22-23 oktober 2022, opnieuw in Flanders Expo Gent. Meer info op www.facts.be.

Anthony Audenaerd

Anthony Audenaerd

Event Director Heroes Belgium

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over FACTS

***MEDIA GALLERY***

FACTS, Your Belgian Comic Con, is niet zomaar een conventie, het is een andere dimensie. FACTS is het grootste popcultuurevenement van de Benelux, dat het beste van de film-, tv-serie-, videogame- en superheldenwerelden te berde brengt, al diens aspecten spectaculair tot leven wekt en daarmee tienduizenden popcultuurfans verenigt.

Tweemaal per jaar meert het FACTS-vlaggenschip aan in Flanders Expo Gent, om er zijn rijkdom te presenteren in de vorm van wereldberoemde acteurs, internationale comicartiesten, duizenden fans verkleed als fictie-personages, 54.000 m² aan verrassende activiteiten en 250+ gespecialiseerde exposanten met merchandise en collector’s items.

FACTS bestaat al sinds 1993 en heeft nu 30 jaar aan comic con-ervaring op de teller staan. Daarbovenop wordt dit evenement geruggensteund door ‘Heroes’, een Europees netwerk van 9 soortgelijke popcultuurevenementen verspreid over België, Nederland en Zweden. Het Belgische Made in Asia is bijvoorbeeld een van die verwante evenementen.

De FACTS-edities van 2024 vinden plaats op 6-7 april en 2-3 november, in Flanders Expo Gent. Wie ook maar een beetje fan is van fantasy, sciencefiction, comics, anime, cosplay, videogames, bordspellen, films en series, moet het fenomeen FACTS op zijn bucket list zetten.

Copyright © 2024 FACTS. Alle rechten voorbehouden.

Neem contact op met

Maaltekouter 1 9051 Gent

+3292419211

info@facts.be

www.facts.be