FACTS verwelkomt actieheld Dolph Lundgren in Gent!

80's-cultfiguur Dolph Lundgren komt naar Flanders Expo op 6 en 7 april

Wie een lijst maakt met bepalende actiesterren van de jaren ’80, kan simpelweg niet om Dolph Lundgren heen. Deze legendarische Zweedse acteur en regisseur verwierf naam en faam als de meedogenloze tegenspeler Ivan Drago in Rocky IV in 1985 en verzilverde daarna een lange lijst rollen in Hollywood-films. Van nostalgische klassiekers als Masters of the Universe, The Punisher, Universal Soldier en Red Scorpion tot de recente blockbusters The Expendables (1-2-3), Creed II en Aquaman bewees deze man dat hij non-stop een bad-ass en respectabele filmheld kan zijn. En nu kan je hem ontmoeten in Flanders Expo, tijdens de comic con FACTS, op 6 en 7 april.

Dolph Lundgrens carrière kwam in een stroomversnelling toen het publiek hem zag schitteren in Rocky IV, als de Sovjet-bokser Ivan Drago. En ook al stond Dolph Lundgrens personage aan de ‘verkeerde kant’ van het Koude Oorlog-boksgala, je kon bijna niet anders dan respect hebben voor het blonde gevaar.

Lundgren had duidelijk een impact gemaakt, want de rollen bleven sindsdien binnenstromen. Hoofdrollen zelfs, waaronder He-Man in Masters of the Universe (1987), Lt. Nikolai Rachenko in Red Scorpion (1988) en Frank Castle in The Punisher (1989). Maar op een even indrukwekkende manier bleef Lundgren de specialist van de booswichtrol, zoals duidelijk werd in de onvergetelijke vertolking van Andrew Scott/GR13 in Universal Soldier (1992).

Tot op vandaag blijft Dolph Lundgren zijn stempel zetten op Hollywood, als acteur en regisseur. Als acteur kon je hem zien als onder meer Gunner Jensen in de drie The Expendables-films en als King Nereus in de DC Comics-film Aquaman. In Creed II, die deze week in de cinema verscheen, nam Lundgren opnieuw de rol van Ivan Drago op, waarbij hij het Rocky IV-monster meesterlijk omtoverde tot mens.

Dolph Lundgren heeft er eveneens wat tv-schermtijd op zitten, waarbij we graag de rol van Konstantin Kovar in DC Comics’ populaire serie Arrow willen belichten. En ja, ook dat geheel draagt het ‘Dolph Lundgren-kwaliteitslabel’.

Wil je Dolph Lundgren ontmoeten? Kom dan naar FACTS! Hij is te gast op FACTS Spring 2019, op zaterdag 6 en zondag 7 april 2019, in Flanders Expo Gent. Hij zal er op beide dagen beschikbaar zijn voor fotoshoots, signeersessies en panels. 

Anthony Audenaerd

Head of Media, FACTS

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over FACTS

***MEDIA GALLERY***

FACTS, Your Belgian Comic Con, is niet zomaar een conventie, het is een andere dimensie. FACTS is het grootste popcultuurevenement van de Benelux, dat het beste van de film-, tv-serie-, videogame- en superheldenwerelden te berde brengt, al diens aspecten spectaculair tot leven wekt en daarmee tienduizenden popcultuurfans verenigt.

Tweemaal per jaar meert het FACTS-vlaggenschip aan in Flanders Expo Gent, om er zijn rijkdom te presenteren in de vorm van wereldberoemde acteurs, internationale comicartiesten, duizenden fans verkleed als fictie-personages, 54.000 m² aan verrassende activiteiten en 250+ gespecialiseerde exposanten met merchandise en collector’s items.

FACTS bestaat al sinds 1993 en heeft nu 30 jaar aan comic con-ervaring op de teller staan. Daarbovenop wordt dit evenement geruggensteund door ‘Heroes’, een Europees netwerk van 9 soortgelijke popcultuurevenementen verspreid over België, Nederland en Zweden. Het Belgische Made in Asia is bijvoorbeeld een van die verwante evenementen.

De FACTS-edities van 2024 vinden plaats op 6-7 april en 2-3 november, in Flanders Expo Gent. Wie ook maar een beetje fan is van fantasy, sciencefiction, comics, anime, cosplay, videogames, bordspellen, films en series, moet het fenomeen FACTS op zijn bucket list zetten.

Copyright © 2024 FACTS. Alle rechten voorbehouden.

Neem contact op met

Maaltekouter 1 9051 Gent

+3292419211

info@facts.be

www.facts.be