FACTS viert samenhorigheid met 45.268 fans

Popcultuurevenement in Gent eindigt in geeky stijl

GENT – Het 30e verjaardagsfeest van het popcultuurevenement FACTS kon rekenen op 45.268 gelijkgestemde genodigden. Met 6.000 m² extra aan activiteiten, grote acteurs, artiesten en gaming-merken, een enorme bordspellenhal en honderden verkopers van geeky hebbedingen sprong FACTS als het ware op een magische ‘Tram 3’ met vuurwerk en raketmotoren.

Waar het Madonna-concert dit weekend het summum was voor veel muziekfans, is FACTS dé hoogmis voor fans van films, series, games, bordspellen en popcultuur in het algemeen.

Fictie komt hier een weekend lang tot leven. Ruim 1/3e van de 45.268 kwam impressionant verkleed als hun favoriete personages, fanclubs richtten nostalgische decors op van onder meer Star Wars en ruim 250 exposanten bieden film-merchandise in alle vormen en maten.

Maar wat vooral telkens weer opvalt onder deze groep fans, is de samenhorigheid. “Evenementen als FACTS zijn in deze tijden meer dan ooit nodig”, zegt FACTS-eventmanager Anthony Audenaerd. “Onze fans laten zien aan de wereld dat solidariteit en eenstemmigheid niet dood zijn, integendeel. Iedereen zingt hier luidkeels in harmonie Pokémon-liedjes met zanger Jason Paige en juicht voor elkaars kostuums. En bij het eerbetoon aan de recent overleden Perkamentus-acteur Michael Gambon staken meer dan honderd fans samen hun toverstok in de lucht, samen met Arthur Weasley-acteur Mark Williams. Laat die magie en positiviteit gerust een houvast zijn voor de wereld.”

De volgende editie van FACTS vindt plaats op 6 en 7 april 2024. Voor tickets en meer info surft u naar www.facts.be.

 

Anthony Audenaerd

Anthony Audenaerd

Event Director Heroes Belgium

 

 

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over FACTS

***MEDIA GALLERY***

FACTS, Your Belgian Comic Con, is niet zomaar een conventie, het is een andere dimensie. FACTS is het grootste popcultuurevenement van de Benelux, dat het beste van de film-, tv-serie-, videogame- en superheldenwerelden te berde brengt, al diens aspecten spectaculair tot leven wekt en daarmee tienduizenden popcultuurfans verenigt.

Tweemaal per jaar meert het FACTS-vlaggenschip aan in Flanders Expo Gent, om er zijn rijkdom te presenteren in de vorm van wereldberoemde acteurs, internationale comicartiesten, duizenden fans verkleed als fictie-personages, 54.000 m² aan verrassende activiteiten en 250+ gespecialiseerde exposanten met merchandise en collector’s items.

FACTS bestaat al sinds 1993 en heeft nu 30 jaar aan comic con-ervaring op de teller staan. Daarbovenop wordt dit evenement geruggensteund door ‘Heroes’, een Europees netwerk van 9 soortgelijke popcultuurevenementen verspreid over België, Nederland en Zweden. Het Belgische Made in Asia is bijvoorbeeld een van die verwante evenementen.

De FACTS-edities van 2024 vinden plaats op 6-7 april en 2-3 november, in Flanders Expo Gent. Wie ook maar een beetje fan is van fantasy, sciencefiction, comics, anime, cosplay, videogames, bordspellen, films en series, moet het fenomeen FACTS op zijn bucket list zetten.

Copyright © 2024 FACTS. Alle rechten voorbehouden.

Neem contact op met

Maaltekouter 1 9051 Gent

+3292419211

info@facts.be

www.facts.be