FACTS viert succesvolle herfsteditie

45.073 fans bezoeken grootste Belgische Comic Con

FACTS, de grootste en oudste Belgische comic con, heeft op 19 en 20 oktober opnieuw een succesvolle herfsteditie achter de rug. Maar liefst 45.073 fans van popcultuur doken opnieuw in een wereld van films, tv en videogames, samen met wereldberoemde sterren van onder meer Game of Thrones, Harry Potter en Back to the Future.

Een van de blikvangers waren de spectaculaire vraag-en-antwoordoptredens op de FACTS Main Stage. Het decor, de professionele introductieshow en een bomvolle zaal konden zelfs de Amerikaanse en Britse acteurs van hun sokken blazen. 

Verder werd er duchtig gekocht bij meer dan 250 exposanten, kwamen fans van dezelfde series en films samen om bijvoorbeeld het Pokémon-introlied te zingen, en duizenden cosplayers kropen in de huid van hun favoriete personages.

Mensen dansten op Koreaanse muziek, speelden demo's van langverwachte games van Nintendo, PlayStation en Nintendo, speelden bordspellen, gingen Stranger Things-gewijs op avontuur in Dungeons & Dragons-rollenspellen, gingen naar huis met een prachtige tekening van de 30+ internationale artiesten, woonden workshops en panels bij van verschillende experten en ga zo maar door. Er waren meer activiteiten dan je kan doen in één weekend en een nieuwe ontdekking om elke hoek. 

De aftermovie vol storytelling laat zien hoe magisch het gebeuren echt was. Maar wie echt wil weten wat het is, moet er zelf bij zijn. De volgende kans is op 4 en 5 april 2020, in Flanders Expo Gent.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over FACTS

***MEDIA GALLERY***

FACTS, Your Belgian Comic Con, is niet zomaar een conventie, het is een andere dimensie. FACTS is het grootste popcultuurevenement van de Benelux, dat het beste van de film-, tv-serie-, videogame- en superheldenwerelden te berde brengt, al diens aspecten spectaculair tot leven wekt en daarmee tienduizenden popcultuurfans verenigt.

Tweemaal per jaar meert het FACTS-vlaggenschip aan in Flanders Expo Gent, om er zijn rijkdom te presenteren in de vorm van wereldberoemde acteurs, internationale comicartiesten, duizenden fans verkleed als fictie-personages, 54.000 m² aan verrassende activiteiten en 250+ gespecialiseerde exposanten met merchandise en collector’s items.

FACTS bestaat al sinds 1993 en heeft nu 30 jaar aan comic con-ervaring op de teller staan. Daarbovenop wordt dit evenement geruggensteund door ‘Heroes’, een Europees netwerk van 9 soortgelijke popcultuurevenementen verspreid over België, Nederland en Zweden. Het Belgische Made in Asia is bijvoorbeeld een van die verwante evenementen.

De FACTS-edities van 2024 vinden plaats op 6-7 april en 2-3 november, in Flanders Expo Gent. Wie ook maar een beetje fan is van fantasy, sciencefiction, comics, anime, cosplay, videogames, bordspellen, films en series, moet het fenomeen FACTS op zijn bucket list zetten.

Copyright © 2024 FACTS. Alle rechten voorbehouden.

Neem contact op met

Maaltekouter 1 9051 Gent

+3292419211

info@facts.be

www.facts.be