Geeky weekend-tip voor gezinnen: superhelden spotten op FACTS

Tweejaarlijks paradijs voor popcultuurfans op 6-7 april in Flanders Expo

Mario Kart in het echt, een R2-D2 high-fiven, een Harry Potter Sorteerhoed-ceremonie ervaren, een Ghostbusters-ervaring,... Als u of uw gezin ooit al droomde om fictie tot leven te zien komen, bezoek dan het popcultuur-event FACTS op 6-7 april in Flanders Expo Gent.

Meer nog: u kunt fictie de hand schudden. Acteurs uit onder meer Stranger Things, Ghostbusters, Desperate Housewives, Stargate SG-1 en Star Trek zakken af naar Flanders Expo voor handtekeningen, fotoshoots en vraag-en-antwoordshows, vergezeld van tientallen beroemde comic-tekenaars en zelfs jeugdauteur Marc de Bel.

Met maar liefst 54.000 m² aan activiteiten, shows en 370+ gespecialiseerde verkoopstanden in het teken van films, series en games, kan het hele gezin een heel weekend unieke ervaringen opdoen.

PAC-MAN vs. FORTNITE

Wie wil kan op FACTS meteen in de actie duiken met een 66 meter lang opblaasbaar hindernissenparcours, via e-karting met interactieve routes en items, via een partijtje ‘jong tegen oud’ met arcadekasten, retrogames én Fortnite-uitdagingen waarbij je een PlayStation 5 kan winnen, en nog veel meer.

Wie eerder de wat rustige toer op gaat, kan terecht bij workshops en panels waar je onder meer de Marsupilami leert tekenen, tovenaarsspullen kan knutselen en waar je populaire bord- en kaartspellen leert spelen.

GOEDKOPER IN KOSTUUMS

Maar bovenal speelt FACTS in op de ervaring, op de unieke herinneringen. Je loopt er rond in een magische wereld met honderden mensen overtuigend verkleed in fictieve personages.

Extra tips: kinderen onder de 11 jaar hebben geen tickets nodig en wie verkleed komt, kan gebruik maken van het voordeligere cosplay-ticket. Wie erbij wil zijn: koop je ticket dan vóór 6 april om tickets te scoren aan voorverkoop-prijzen.

FACTS vindt plaats op 6-7 april 2024, in Flanders Expo Gent. Voor meer info, check: www.facts.be/nl.

Anthony Audenaerd

Anthony Audenaerd

Event Director Heroes Belgium

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over FACTS

***MEDIA GALLERY***

FACTS, Your Belgian Comic Con, is niet zomaar een conventie, het is een andere dimensie. FACTS is het grootste popcultuurevenement van de Benelux, dat het beste van de film-, tv-serie-, videogame- en superheldenwerelden te berde brengt, al diens aspecten spectaculair tot leven wekt en daarmee tienduizenden popcultuurfans verenigt.

Tweemaal per jaar meert het FACTS-vlaggenschip aan in Flanders Expo Gent, om er zijn rijkdom te presenteren in de vorm van wereldberoemde acteurs, internationale comicartiesten, duizenden fans verkleed als fictie-personages, 54.000 m² aan verrassende activiteiten en 250+ gespecialiseerde exposanten met merchandise en collector’s items.

FACTS bestaat al sinds 1993 en heeft nu 30 jaar aan comic con-ervaring op de teller staan. Daarbovenop wordt dit evenement geruggensteund door ‘Heroes’, een Europees netwerk van 9 soortgelijke popcultuurevenementen verspreid over België, Nederland en Zweden. Het Belgische Made in Asia is bijvoorbeeld een van die verwante evenementen.

De FACTS-edities van 2024 vinden plaats op 6-7 april en 2-3 november, in Flanders Expo Gent. Wie ook maar een beetje fan is van fantasy, sciencefiction, comics, anime, cosplay, videogames, bordspellen, films en series, moet het fenomeen FACTS op zijn bucket list zetten.

Copyright © 2024 FACTS. Alle rechten voorbehouden.

Neem contact op met

Maaltekouter 1 9051 Gent

+3292419211

info@facts.be

www.facts.be