Gene Thomas maakt themalied voor jubileum FACTS

Ter ere van het dertigjarig bestaan van de Belgische comic con FACTS creëerde zanger Gene Thomas het nummer Stars in Your Eyes. Dat themalied beoogt de magie van dit popcultuurevenement te vatten, dat voor de tweede keer dit jaar plaatsvindt in Flanders Expo, op 21 en 22 oktober.

Sinds 1993 komen fans van popcultuur in de Gentse comic con FACTS samen om hun grote idolen te ontmoeten, nieuwe vrienden te maken of unieke verzamelobjecten te kopen. Dat evenement is een begrip geworden dat bezoekers van over heel Europa aantrekt. Om de dertigste verjaardag van FACTS te vieren schreef zanger Gene Thomas speciaal een song, genaamd ‘Stars In Your Eyes’.

Gene Thomas is een van de meest veelzijdige artiesten in Vlaanderen. Zo scoorde hij hits met de populaire pop-danceformatie X-Session, bracht hij verschillende succesvolle soloalbums uit en nam hij deel aan het televisieprogramma 'Liefde Voor Muziek'. Hij speelt momenteel de theatertour 'Kom Wat Dichterbij' en bracht in 2021 zelfs een eigen gin-likeur op de markt.

Dat uitgerekend Gene Thomas dit nummer maakt is geen verrassing, zegt ook Anthony Audenaerd, de organisator van FACTS.

Wie Gene kent, weet dat hij een echte geek is. Hij komt al jaren naar FACTS en is bijvoorbeeld een grote fan van Star Wars. We vieren de verjaardag van onze comic con op verschillende manieren, maar deze song zal een blijvende herinnering worden.

In de song, die uiteraard te horen zal zijn op FACTS, staat de magie centraal. “Ik ben zeer vereerd dat ik een nummer mocht maken voor de dertigste verjaardag van het fantastische FACTS”, aldus Gene Thomas.

Het nummer ‘Stars In Your Eyes’ gaat over de sterretjes die je in de ogen ziet van iedereen die op FACTS rondloopt. Je mag daar zijn wie je bent en je komt terecht in een fantastische, feeërieke wereld. Tijdens het weekend van FACTS is iedereen gewoonweg een superheld.

FACTS vindt plaats op 21 en 22 oktober in Flanders Expo. Tickets en info: www.facts.be.
Beluister ‘Stars In Your Eyes’ van Gene Thomas: lnk.to/StarsInYourEyes

Anthony Audenaerd

Anthony Audenaerd

Event Director Heroes Belgium

Machteld Paredis

Promo & Digital Marketing Manager CNR Records, CNR Records

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over FACTS

***MEDIA GALLERY***

FACTS, Your Belgian Comic Con, is niet zomaar een conventie, het is een andere dimensie. FACTS is het grootste popcultuurevenement van de Benelux, dat het beste van de film-, tv-serie-, videogame- en superheldenwerelden te berde brengt, al diens aspecten spectaculair tot leven wekt en daarmee tienduizenden popcultuurfans verenigt.

Tweemaal per jaar meert het FACTS-vlaggenschip aan in Flanders Expo Gent, om er zijn rijkdom te presenteren in de vorm van wereldberoemde acteurs, internationale comicartiesten, duizenden fans verkleed als fictie-personages, 54.000 m² aan verrassende activiteiten en 250+ gespecialiseerde exposanten met merchandise en collector’s items.

FACTS bestaat al sinds 1993 en heeft nu 30 jaar aan comic con-ervaring op de teller staan. Daarbovenop wordt dit evenement geruggensteund door ‘Heroes’, een Europees netwerk van 9 soortgelijke popcultuurevenementen verspreid over België, Nederland en Zweden. Het Belgische Made in Asia is bijvoorbeeld een van die verwante evenementen.

De FACTS-edities van 2024 vinden plaats op 6-7 april en 2-3 november, in Flanders Expo Gent. Wie ook maar een beetje fan is van fantasy, sciencefiction, comics, anime, cosplay, videogames, bordspellen, films en series, moet het fenomeen FACTS op zijn bucket list zetten.

Copyright © 2024 FACTS. Alle rechten voorbehouden.

Neem contact op met

Maaltekouter 1 9051 Gent

+3292419211

info@facts.be

www.facts.be