Harry Potters JASON ISAACS voegt zich bij de FACTS-gastenlijst!

Ook bekend voor Star Trek, The Patriot, The Death of Stalin en nog veel meer

Jason Isaacs is een van die zeldzame acteurs met het talent om je koude rillingen te bezorgen door je alleen nog maar aan te kijken. In zijn rijke carrière heeft hij elke aangeboden schurkenrol met glans neergezet, van Harry Potters Lucius Malfidus, Kapitein Haak in Peter Pan en Star Treks Captain Lorca tot Kolonel William Tavington in The Patriot. Jason Isaacs is net zo indrukwekkend wanneer hij niet aan de duistere kant van het spectrum vertoeft, met memorabele rollen als Ronald Quincy in Armageddon en als Captain Waggoner in Fury. En nu komt hij naar FACTS op 6 en 7 april, in Flanders Expo Gent!

De meeste mensen kennen Jason Isaacs als de acteur achter Lucius Malfidus in de Harry Potter-films, de vader van Draco Malfidus. Hij portretteerde de verachtelijke, maar ergens toch charismatische tovenaar van de tweede film in de reeks (2002) tot aan de allerlaatste in 2011. Leuk weetje: zijn film-zoon Tom ‘Draco’ Felton was vorig jaar al te gast op FACTS.

Neem je Jason Isaacs cv erbij, dan weet je dat nagenoeg al zijn rollen memorabel zijn geweest. Star Trek-fans zullen hem begroeten als Captain Gabriel Lorca, de kille en geheimzinnige Starfleet officer. Anderen zullen dan weer de Britse kolonel William Tavington herkennen, de meedogenloze krijgsheer in The Patriot die het leven van de Amerikanen en Mel Gibson wel erg zuur maakte in de Amerikaanse Revolutie. Of misschien doet hij u wel denken aan de intimiderende 2003-versie van Kapitein Haak in Peter Pan. Ranger Commander Captain Steele in Black Hawk Down, Brotherhood, Armageddon, A Cure for Wellness, The Death of Stalin, Awake… En dat is nog maar een kleine bloemlezing.

Als Jason Isaacs' stem u bekend voorkomt, dan is dat geen verrassing. De man houdt er namelijk eveneens een lijvige carrière als stemacteur op na. Hij was Admiraal Zhao in de Engelstalige versies van de geweldige tv-series Avatar: De Legende van Aang en De Legende van Korra, alsook The Inquisitor / Sentinel in Star Wars Rebels. Isaacs gaf ook een stem aan Siddeley / Leland Turbo in Cars 2, Reza Zaydan in Hitman (2016), Dr. William Birkin in Silent Hill 2 en nog veel meer.

Jason Isaacs is de nieuwste acteur in de gastenlijst van FACTS Spring 2019, op zaterdag 6 en zondag 7 april in Flanders Expo Gent. Hij zal beschikbaar zijn voor fotoshoots, handtekeningen en panels op beide dagen.

Zijn collega-acteurs Gaten Matarazzo, Dolph Lundgren, Mads Mikkelsen, Lana Parrilla en Shannen Doherty zullen hem vergezellen. Voor de volledige gastenlijst, check www.facts.be/nl/gasten

Anthony Audenaerd

Head of Media

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over FACTS

***MEDIA GALLERY***

FACTS, Your Belgian Comic Con, is niet zomaar een conventie, het is een andere dimensie. FACTS is het grootste popcultuurevenement van de Benelux, dat het beste van de film-, tv-serie-, videogame- en superheldenwerelden te berde brengt, al diens aspecten spectaculair tot leven wekt en daarmee tienduizenden popcultuurfans verenigt.

Tweemaal per jaar meert het FACTS-vlaggenschip aan in Flanders Expo Gent, om er zijn rijkdom te presenteren in de vorm van wereldberoemde acteurs, internationale comicartiesten, duizenden fans verkleed als fictie-personages, 54.000 m² aan verrassende activiteiten en 250+ gespecialiseerde exposanten met merchandise en collector’s items.

FACTS bestaat al sinds 1993 en heeft nu 30 jaar aan comic con-ervaring op de teller staan. Daarbovenop wordt dit evenement geruggensteund door ‘Heroes’, een Europees netwerk van 9 soortgelijke popcultuurevenementen verspreid over België, Nederland en Zweden. Het Belgische Made in Asia is bijvoorbeeld een van die verwante evenementen.

De FACTS-edities van 2024 vinden plaats op 6-7 april en 2-3 november, in Flanders Expo Gent. Wie ook maar een beetje fan is van fantasy, sciencefiction, comics, anime, cosplay, videogames, bordspellen, films en series, moet het fenomeen FACTS op zijn bucket list zetten.

Copyright © 2024 FACTS. Alle rechten voorbehouden.

Neem contact op met

Maaltekouter 1 9051 Gent

+3292419211

info@facts.be

www.facts.be