Harry Potters Tom Felton (Draco Malfoy) komt naar Gent!

FACTS viert 20 jaar Harry Potter met een grote acteursnaam

FACTS viert 20 jaar Harry Potter met acteur Tom Felton. Hij staat het meest bekend als Harry Potter-personage Draco Malfidus / Draco Malfoy en als wetenschapper Julian Albert Desmond (alias Dr. Alchemy) in de recente The Flash-serie van DC Comics.

Tom Feltons bekendste rol is ongetwijfeld die van de blonde, verwende tovenaar Draco Malfidus in de Harry Potter-films. Als de altijd op de loer liggende tegenpool van het titelpersonage bleef Tom Felton de hele Harry Potter-filmsaga trouw op post, van Harry Potter and The Philosopher's Stone (2001) tot Harry Potter and The Deathly Hallows: Part 2 (2011).
Zijn personage mocht dan wel een best onuitstaanbare sleutelfiguur zijn, maar als acteur groeide Tom Felton heel snel uit tot een publiekslieveling onder de Harry Potter-fans.

In 2016 werd Tom Felton een welkome nieuwe aanwinst voor de populaire DC Comics-tv-serie The Flash, waarin hij de rol van wetenschapper Julian Albert Desmon - alias Dr. Alchemy - op zich nam. Deze geniale archeoloog, geschiedkundige en forensisch onderzoeker verliet het superheldenteam in 2017, maar fans hopen vandaag nog steeds op een terugkeer naar de reeks.

Tom Felton schittert eveneens in populaire films als Rise of the Planet of the Apes (2011) en Risen (2016) en heeft daarnaast nog heel wat andere reeksen en film-producties op zijn naam staan. In de nabije toekomst zal hij de ster zijn van de YouTube Original-thriller genaamd Origin.

Deze acteur blijft hoe dan ook zeer actief in de acteurswereld en houdt zelden op met zijn enorme, trouwe schare fans te entertainen. Hij doet dat met name via zijn Instagram-account, waarop hij nu al ruim 4.3 miljoen volgers heeft. Ondertussen heeft hij ook een nieuwe carrière als zanger en mede-oprichter van de onafhankelijke platenfirma Six String Productions.

 

Tom Felton zal aanwezig zijn op FACTS Fall 2018 op zaterdag 29 en zondag 30 september, in Flanders Expo Gent. Hij zal er beschikbaar zijn voor fotoshoots, signeersessies en panels op beide dagen.

In de acteursrangen zal hij vergezeld zijn van collega's David Tennant (Doctor Who / Jessica Jones), Jennifer Morrison (House / Once Upon a Time), Alan Tudyk (Star Wars / Disney), Charles Martinet (Super Mario) en Carolina Ravassa (Overwatch).

Voor meer info, ga naar www.facts.be/nl

Anthony Audenaerd

Head of Media, FACTS

Debby Wilmsen

Press Officer, Diamonds & Pearls Communications

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over FACTS

***MEDIA GALLERY***

FACTS, Your Belgian Comic Con, is niet zomaar een conventie, het is een andere dimensie. FACTS is het grootste popcultuurevenement van de Benelux, dat het beste van de film-, tv-serie-, videogame- en superheldenwerelden te berde brengt, al diens aspecten spectaculair tot leven wekt en daarmee tienduizenden popcultuurfans verenigt.

Tweemaal per jaar meert het FACTS-vlaggenschip aan in Flanders Expo Gent, om er zijn rijkdom te presenteren in de vorm van wereldberoemde acteurs, internationale comicartiesten, duizenden fans verkleed als fictie-personages, 54.000 m² aan verrassende activiteiten en 250+ gespecialiseerde exposanten met merchandise en collector’s items.

FACTS bestaat al sinds 1993 en heeft nu 30 jaar aan comic con-ervaring op de teller staan. Daarbovenop wordt dit evenement geruggensteund door ‘Heroes’, een Europees netwerk van 9 soortgelijke popcultuurevenementen verspreid over België, Nederland en Zweden. Het Belgische Made in Asia is bijvoorbeeld een van die verwante evenementen.

De FACTS-edities van 2024 vinden plaats op 6-7 april en 2-3 november, in Flanders Expo Gent. Wie ook maar een beetje fan is van fantasy, sciencefiction, comics, anime, cosplay, videogames, bordspellen, films en series, moet het fenomeen FACTS op zijn bucket list zetten.

Copyright © 2024 FACTS. Alle rechten voorbehouden.

Neem contact op met

Maaltekouter 1 9051 Gent

+3292419211

info@facts.be

www.facts.be