Harry Potters Tom Felton (Draco Malfoy) komt naar Gent!

FACTS viert 20 jaar Harry Potter met een grote acteursnaam

FACTS viert 20 jaar Harry Potter met acteur Tom Felton. Hij staat het meest bekend als Harry Potter-personage Draco Malfidus / Draco Malfoy en als wetenschapper Julian Albert Desmond (alias Dr. Alchemy) in de recente The Flash-serie van DC Comics.

Tom Feltons bekendste rol is ongetwijfeld die van de blonde, verwende tovenaar Draco Malfidus in de Harry Potter-films. Als de altijd op de loer liggende tegenpool van het titelpersonage bleef Tom Felton de hele Harry Potter-filmsaga trouw op post, van Harry Potter and The Philosopher's Stone (2001) tot Harry Potter and The Deathly Hallows: Part 2 (2011).
Zijn personage mocht dan wel een best onuitstaanbare sleutelfiguur zijn, maar als acteur groeide Tom Felton heel snel uit tot een publiekslieveling onder de Harry Potter-fans.

In 2016 werd Tom Felton een welkome nieuwe aanwinst voor de populaire DC Comics-tv-serie The Flash, waarin hij de rol van wetenschapper Julian Albert Desmon - alias Dr. Alchemy - op zich nam. Deze geniale archeoloog, geschiedkundige en forensisch onderzoeker verliet het superheldenteam in 2017, maar fans hopen vandaag nog steeds op een terugkeer naar de reeks.

Tom Felton schittert eveneens in populaire films als Rise of the Planet of the Apes (2011) en Risen (2016) en heeft daarnaast nog heel wat andere reeksen en film-producties op zijn naam staan. In de nabije toekomst zal hij de ster zijn van de YouTube Original-thriller genaamd Origin.

Deze acteur blijft hoe dan ook zeer actief in de acteurswereld en houdt zelden op met zijn enorme, trouwe schare fans te entertainen. Hij doet dat met name via zijn Instagram-account, waarop hij nu al ruim 4.3 miljoen volgers heeft. Ondertussen heeft hij ook een nieuwe carrière als zanger en mede-oprichter van de onafhankelijke platenfirma Six String Productions.

 

Tom Felton zal aanwezig zijn op FACTS Fall 2018 op zaterdag 29 en zondag 30 september, in Flanders Expo Gent. Hij zal er beschikbaar zijn voor fotoshoots, signeersessies en panels op beide dagen.

In de acteursrangen zal hij vergezeld zijn van collega's David Tennant (Doctor Who / Jessica Jones), Jennifer Morrison (House / Once Upon a Time), Alan Tudyk (Star Wars / Disney), Charles Martinet (Super Mario) en Carolina Ravassa (Overwatch).

Voor meer info, ga naar www.facts.be/nl

Contacteer ons
Anthony Audenaerd Head of Media, FACTS
Debby Wilmsen Press Officer, Diamonds & Pearls Communications
Anthony Audenaerd Head of Media, FACTS
Debby Wilmsen Press Officer, Diamonds & Pearls Communications
Over FACTS

***MEDIA GALLERY***

FACTS, Your Belgian Comic Con, is het grootste popcultuurevenement van de Benelux waarbij films, series, games en superhelden tot leven komen. Flanders Expo wordt in 2019 in april en oktober omgetoverd tot een magisch spektakel met grote Hollywood-sterren, internationale artiesten, duizenden fans verkleed als fictieve figuren en genoeg verrassende activiteiten en shows om je een heel weekend zoet te houden.

FACTS bestaat al sinds 1993 en heeft meer dan 25 jaar aan Comic Con-ervaring op de teller staan. Daarbovenop wordt dit evenement geruggensteund door 'Heroes', een Europees netwerk van 11 soortgelijke popcultuurevenementen verspreid over Belgiƫ, Nederland, Spanje en Zweden. Het Belgische Made in Asia is bijvoorbeeld een van die verwante evenementen.

De volgende FACTS-editie vindt plaats op 19-20 oktober 2019, in Flanders Expo Gent. Wie ook maar een beetje fan is van fantasy, sciencefiction, comics, anime, cosplay, videogames, bordspellen, films en series moet FACTS met rood aankruisen in zijn agenda.

FACTS
Maaltekouter 1
9051 Gent