Highlander & Back to the Future: 80's revival met acteurs op FACTS!

Acteurs Christopher Lambert & Christopher Lloyd in de FACTS-gastenlijst

Met de uitgenodigde acteurs Christopher Lambert (Highlander) en Christopher Lloyd (Back to the Future) maakt FACTS zich klaar voor een heus 80's revival-feest. Wie komt, mag ook de nostalgische toer opgaan in onder meer een flipperkast-zone, een zaal vol oude videogames en tientallen gespecialiseerde verkopers van vintage film- en tv-producten.

CHRISTOPHER LAMBERT

Christopher Lambert kroop drie decennia geleden in de huid van Connor MacLeod in de beroemde Highlander-filmserie, een reeks cultfilms die eind jaren '80 en begin jaren '90 danig over de tong ging. Tot op vandaag geldt Highlander voor menig filmliefhebber als een must-see film, een prent die nostalgie opwekt telkens als die ter sprake komt.

Lambert schitterde ook in vele andere films en series, met hoofdrollen in onder meer Beowulf, Mortal KombatGreystoke: The Legend of Tarzan, Lord of the ApesSubway en Nirvana, om er maar enkele te noemenMeer recent had hij terugkerende rollen in onder andere NCIS: Los Angeles en The Blacklist.

Acteur Christopher Lambert zal te gast zijn op FACTS, op zaterdag 19 en zondag 20 oktober, in Flanders Expo Gent. Hij zal er beschikbaar zijn voor fotoshoots, signeersessies en vraag-en-antwoordshows op beide dagen. Meer info op www.facts.be

CHRISTOPHER LLOYD

Christopher Lloyd heeft een diepe indruk nagelaten op de popcultuur en de filmgeschiedenis met zijn vele geweldige acteerprestaties.

Zijn meest iconische rol is wellicht die van Doctor Emmett Brown, het gekke genie in Back to the Future. Naast zijn passage in deze filmtrilogie, van 1985 tot 1990, bleef de rol van Doc Brown nazinderen in de vorm van cameo’s en verwijzingen in ongelooflijk veel films en series, zelfs tot op vandaag.

Andere rollen die zijn status als popcultuur-held in de jaren ’80 en ’90 bevestigden, zijn Commander Kruge in Star Trek III: The Search for Spock, Judge Doom in Who Framed Roger Rabbit en Uncle Fester in The Addams Family, om er maar een paar te noemen. En wanneer je je realiseert dat hij zijn acteercarrière begon in de klassieker One Flew Over the Cuckoo’s Nest, dan weet je dat je met een klepper te maken hebt.

Meer recent vertolkte hij onder meer Zalmon Shaw in de 12 Monkeys tv-serie en Carl Goodman in Piranha 3D en 3DD.

Christopher Lloyd is eveneens te gast op FACTS, op zaterdag 19 en zondag 20 oktober, in Flanders Expo Gent. Hij zal er beschikbaar zijn voor fotoshoots, signeersessies en vraag-en-antwoordshows op beide dagen. Meer info op www.facts.be

ANDERE 80'S-ACTIVITEITEN OP FACTS

FACTS heeft ook heel wat andere nostalgische activiteiten voor wie opgegroeid is in de jaren '80. Zo is er een Pin Ball Zone met een heleboel gratis te gebruiken flipperkastautomaten, een Retro Gaming Zone waar je op Super Nintendo's en andere oude consoles kan spelen, en je kan er honderden gespecialiseerde standjes ontdekken. Die laatste verkopen onder meer vintage filmposters, collector's items en merchandise van films en tv-series uit de jaren '80.

Dus neem je DeLorean-tijdmachine, ga tegen 88 miles per hour naar Flanders Expo op 19 en 20 oktober, and you're gonna see some serious shit! Meer info op www.facts.be

Debby Willmsen

Press Officer, Diamonds & Pearls Communications

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over FACTS

***MEDIA GALLERY***

FACTS, Your Belgian Comic Con, is niet zomaar een conventie, het is een andere dimensie. FACTS is het grootste popcultuurevenement van de Benelux, dat het beste van de film-, tv-serie-, videogame- en superheldenwerelden te berde brengt, al diens aspecten spectaculair tot leven wekt en daarmee tienduizenden popcultuurfans verenigt.

Tweemaal per jaar meert het FACTS-vlaggenschip aan in Flanders Expo Gent, om er zijn rijkdom te presenteren in de vorm van wereldberoemde acteurs, internationale comicartiesten, duizenden fans verkleed als fictie-personages, 54.000 m² aan verrassende activiteiten en 250+ gespecialiseerde exposanten met merchandise en collector’s items.

FACTS bestaat al sinds 1993 en heeft nu 30 jaar aan comic con-ervaring op de teller staan. Daarbovenop wordt dit evenement geruggensteund door ‘Heroes’, een Europees netwerk van 9 soortgelijke popcultuurevenementen verspreid over België, Nederland en Zweden. Het Belgische Made in Asia is bijvoorbeeld een van die verwante evenementen.

De FACTS-edities van 2024 vinden plaats op 6-7 april en 2-3 november, in Flanders Expo Gent. Wie ook maar een beetje fan is van fantasy, sciencefiction, comics, anime, cosplay, videogames, bordspellen, films en series, moet het fenomeen FACTS op zijn bucket list zetten.

Copyright © 2024 FACTS. Alle rechten voorbehouden.

Neem contact op met

Maaltekouter 1 9051 Gent

+3292419211

info@facts.be

www.facts.be