Jarig FACTS groter en ambitieuzer dan ooit

Komend weekend viert de comic con FACTS haar dertigste verjaardag in Flanders Expo door de grootste editie ooit te organiseren. Al drie decennia is het festival een veilige thuishaven voor fans van films, series, games en popcultuur.

Wie zaterdag 21 en zondag 22 oktober Batman, Spider-Man of Pikachu door de Gentse straten ziet wandelen, hoeft zich niet in de arm te knijpen: FACTS gaat weer van start. Wat in 1993 begon als een kleine bijeenkomst van gelijkgestemden in café Het Tonneke in Gent, groeide de voorbije decennia uit tot een hoogmis van de popcultuur. Tienduizenden bezoekers vinden tweemaal per jaar vlot hun weg naar Flanders Expo, waar dit weekend de grootste FACTS ooit plaatsvindt.

FACTS viert haar dertigste verjaardag met 54.000 m² aan activiteiten en belevenissen, en is zo maar liefst 6.000 m² groter dan vorig jaar. Elke fan die een blik werpt op het vloerplan, moet haast wel een vlaag van enthousiasme voelen opborrelen. Zo is er zoals steeds een hal vol beroemde acteurs en comic-artiesten.

Onder die beroemde acteurs herken je vast de volgende grote namen, waar je dat weekend mee op de foto kan, handtekeningen van kan vragen, of de vraag-en-antwoordshows van kan zien:

  • James McAvoy (Professor X van de X-Men-films), enkel zaterdag
  • Mark Williams (papa Weasley van Harry Potter)
  • Stephen Amell (Green Arrow himself)
  • Kevin McNally (Pirates of the Caribbean-sidekick Gibbs)
  • Charisma Carpenter (van Buffy The Vampire Slayer)
  • Christopher Judge (van Stargate SG-1 en God of War)
  • en special guest Jason Paige, de zanger van de eerste Pokémon-introsong

Ook de honderden geeky verkoopstandjes zijn zoals steeds aanwezig, net als de standen waarop grote merken als Nintendo, PlayStation, Samsung, JBL en Kinepolis hun nieuwste releases komen teasen.

Daarnaast zijn er heel wat unieke activiteiten, zoals een interactief karting-parcours à la Mario Kart en een hal van maar liefst 4.000 m² waar bezoekers in samenwerking met Spellenspektakel de nieuwste bordspellen kunnen ontdekken.

De verjaardag van FACTS wordt uiteraard op verschillende manieren gevierd. Zo krijgen alle bezoekers een boekje met een terugblik op de voorbije drie decennia, vol beeldmateriaal en anekdotes over de rijke geschiedenis van de comic con. Zanger Gene Thomas, al jarenlang een trouwe bezoeker van FACTS, schreef met ‘Stars In Your Eyes’ een unieke song die op de comic con te horen zal zijn. En dan is er nog de unieke samenwerking met de Smurfen, die dit jaar hun 65ste verjaardag vieren. Zij prijken op het vloerplan, verwelkomen twee cosplayende karakters, organiseren een zoektocht tijdens FACTS en bouwen een Smurfendorp op in de hallen van Flanders Expo.

De activiteiten rond de Smurfen zijn niet de enige die interessant zijn voor kinderen, want FACTS gaat al jaren prat op de entertainment value voor kinderen, die onder de 11 jaar gratis binnen mogen. Zo rijden er Star Wars-robots rond door de hallen en organiseren Stabilo en Turbel een heuse Kids Zone. Comic-artiesten van strips als Batman, Superman en Spider-Man, maar ook FC De Kampioenen, Camille en De Smurfen tekenen er hun werk en Technopolis organiseert dan weer kindvriendelijke wetenschapsshows op FACTS.

Wie mee wil duiken in dit Tomorrowland van de popcultuurfans, duidt met stip 21 en 22 oktober aan, voor een bezoek in Flanders Expo Gent. Tickets zijn verkrijgbaar via www.facts.be

Anthony Audenaerd

Anthony Audenaerd

Event Director Heroes Belgium

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over FACTS

***MEDIA GALLERY***

FACTS, Your Belgian Comic Con, is niet zomaar een conventie, het is een andere dimensie. FACTS is het grootste popcultuurevenement van de Benelux, dat het beste van de film-, tv-serie-, videogame- en superheldenwerelden te berde brengt, al diens aspecten spectaculair tot leven wekt en daarmee tienduizenden popcultuurfans verenigt.

Tweemaal per jaar meert het FACTS-vlaggenschip aan in Flanders Expo Gent, om er zijn rijkdom te presenteren in de vorm van wereldberoemde acteurs, internationale comicartiesten, duizenden fans verkleed als fictie-personages, 54.000 m² aan verrassende activiteiten en 250+ gespecialiseerde exposanten met merchandise en collector’s items.

FACTS bestaat al sinds 1993 en heeft nu 30 jaar aan comic con-ervaring op de teller staan. Daarbovenop wordt dit evenement geruggensteund door ‘Heroes’, een Europees netwerk van 9 soortgelijke popcultuurevenementen verspreid over België, Nederland en Zweden. Het Belgische Made in Asia is bijvoorbeeld een van die verwante evenementen.

De FACTS-edities van 2024 vinden plaats op 6-7 april en 2-3 november, in Flanders Expo Gent. Wie ook maar een beetje fan is van fantasy, sciencefiction, comics, anime, cosplay, videogames, bordspellen, films en series, moet het fenomeen FACTS op zijn bucket list zetten.

Copyright © 2024 FACTS. Alle rechten voorbehouden.

Neem contact op met

Maaltekouter 1 9051 Gent

+3292419211

info@facts.be

www.facts.be