Jarige Smurfen nemen FACTS over

De Smurfen slaan hun kamp op in Flanders Expo, voor FACTS, op 21 en 22 oktober. Deze iconische tekenfilmfiguren, die hun 65e verjaardag vieren, worden vergezeld door twee speciaal ontworpen cosplayfiguren die exclusief voor FACTS zijn gemaakt.

2023 is voor velen een bijzonder jaar. De comic con FACTS viert dan zijn 30e verjaardag, maar dat is niet de enige mijlpaal, want het is precies 65 jaar geleden dat de Smurfen voor het eerst verschenen. Deze geliefde blauwe helden uit België hebben de harten van mensen over de hele wereld veroverd met hun stripboeken, films en tv-series. Nu komen ze naar Gent en zullen ze op heel wat manieren aanwezig zijn op FACTS.

Zo is de plattegrond voor dit jaar bijvoorbeeld ontworpen door de officiële striptekenaar van Studio Peyo: Miguel Diaz Vizoso. Er staan twee exclusieve personages op die speciaal voor FACTS zijn gemaakt: Cosplay Smurfette en Cosplay Gargamel.

"Het is spannend voor ons om de verjaardag van de Smurfen te vieren in de buurt van waar het allemaal begon, toen de Smurfen voor het eerst verschenen in een Johan en Pirrewiet-strip van Peyo in 1958. Dit is een van de bekendste exportproducten van België, en net als wij bij FACTS wilde auteur Peyo altijd een complete fantasiewereld creëren," zegt Anthony Audenaerd, Event Director van FACTS.

Bereid je bovendien voor om in de magische wereld van de Smurfen te stappen met een Smurfthema dat de hallen van Flanders Expo siert. Geniet bovendien van een spannende speurtocht waarbij je kans maakt op exclusieve prijzen. Tot slot zullen er Think Pink lanyards met unieke pins te koop zijn om de strijd tegen borstkanker te steunen.

Voor tickets en meer info: www.facts.be

Anthony Audenaerd

Anthony Audenaerd

Event Director Heroes Belgium

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over FACTS

***MEDIA GALLERY***

FACTS, Your Belgian Comic Con, is niet zomaar een conventie, het is een andere dimensie. FACTS is het grootste popcultuurevenement van de Benelux, dat het beste van de film-, tv-serie-, videogame- en superheldenwerelden te berde brengt, al diens aspecten spectaculair tot leven wekt en daarmee tienduizenden popcultuurfans verenigt.

Tweemaal per jaar meert het FACTS-vlaggenschip aan in Flanders Expo Gent, om er zijn rijkdom te presenteren in de vorm van wereldberoemde acteurs, internationale comicartiesten, duizenden fans verkleed als fictie-personages, 54.000 m² aan verrassende activiteiten en 250+ gespecialiseerde exposanten met merchandise en collector’s items.

FACTS bestaat al sinds 1993 en heeft nu 30 jaar aan comic con-ervaring op de teller staan. Daarbovenop wordt dit evenement geruggensteund door ‘Heroes’, een Europees netwerk van 9 soortgelijke popcultuurevenementen verspreid over België, Nederland en Zweden. Het Belgische Made in Asia is bijvoorbeeld een van die verwante evenementen.

De FACTS-edities van 2024 vinden plaats op 6-7 april en 2-3 november, in Flanders Expo Gent. Wie ook maar een beetje fan is van fantasy, sciencefiction, comics, anime, cosplay, videogames, bordspellen, films en series, moet het fenomeen FACTS op zijn bucket list zetten.

Copyright © 2024 FACTS. Alle rechten voorbehouden.

Neem contact op met

Maaltekouter 1 9051 Gent

+3292419211

info@facts.be

www.facts.be