Jenna Coleman vervolledigt de line-up van FACTS October 2017!

Woensdag 11 oktober 2017 — De Britse actrice Jenna Coleman is waarschijnlijk het best bekend als Clara Oswald in de sci-fiserie Doctor Who en als Queen Victoria in het historische drama Victoria

Zonder haar eerste stappen in de film- en tv-wereld te minimaliseren, mogen we zeggen dat Jenna Coleman grote en snelle ontwikkelingen heeft doorgemaakt in haar carrière. Ze maakte haar acteerdebuut in de gevestigde soap Emmerdale van 2005 tot 2009, waarna ze de kleinere rol van Connie in de Marvel-film Captain America: The First Avenger (2011) scoorde.

De volgende stap van Jenna Coleman was wellicht haar grootste: de hoofdrol als de gezel van de Elfde en de Twaalfde Doctor in de Britse hitserie Doctor Who (2012-2015). Deze jonge en getalenteerde actrice wist zonder problemen gelijke tred te houden met figuurlijke krachtpatsers Matt Smith en Peter Capaldi, waardoor ze met schijnbaar gemak haar geheel eigen stempel zette op de seizoenen waarin ze meespeelde.

Meer recent werd Jenna Coleman terecht de rol van Queen Victoria toegewezen in het historische drama Victoria (2016-nu), een verhaal over de koningin van Groot-Brittannië die op haar 18e de kroon op het hoofd kreeg. Jenna Coleman is fantastisch als de koppige en mondige Victoria. Je zou kunnen zeggen dat van alle edelstenen in de kroonjuwelen, Jenna Coleman nog het felst van al schittert. 

Debby Wilmsen Press Officer at Diamonds & Pearls communications