Jenna Coleman vervolledigt de line-up van FACTS October 2017!

De Britse actrice Jenna Coleman is waarschijnlijk het best bekend als Clara Oswald in de sci-fiserie Doctor Who en als Queen Victoria in het historische drama Victoria

Zonder haar eerste stappen in de film- en tv-wereld te minimaliseren, mogen we zeggen dat Jenna Coleman grote en snelle ontwikkelingen heeft doorgemaakt in haar carrière. Ze maakte haar acteerdebuut in de gevestigde soap Emmerdale van 2005 tot 2009, waarna ze de kleinere rol van Connie in de Marvel-film Captain America: The First Avenger (2011) scoorde.

De volgende stap van Jenna Coleman was wellicht haar grootste: de hoofdrol als de gezel van de Elfde en de Twaalfde Doctor in de Britse hitserie Doctor Who (2012-2015). Deze jonge en getalenteerde actrice wist zonder problemen gelijke tred te houden met figuurlijke krachtpatsers Matt Smith en Peter Capaldi, waardoor ze met schijnbaar gemak haar geheel eigen stempel zette op de seizoenen waarin ze meespeelde.

Meer recent werd Jenna Coleman terecht de rol van Queen Victoria toegewezen in het historische drama Victoria (2016-nu), een verhaal over de koningin van Groot-Brittannië die op haar 18e de kroon op het hoofd kreeg. Jenna Coleman is fantastisch als de koppige en mondige Victoria. Je zou kunnen zeggen dat van alle edelstenen in de kroonjuwelen, Jenna Coleman nog het felst van al schittert. 

Debby Wilmsen

Press Officer, Diamonds & Pearls communications

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over FACTS

***MEDIA GALLERY***

FACTS, Your Belgian Comic Con, is niet zomaar een conventie, het is een andere dimensie. FACTS is het grootste popcultuurevenement van de Benelux, dat het beste van de film-, tv-serie-, videogame- en superheldenwerelden te berde brengt, al diens aspecten spectaculair tot leven wekt en daarmee tienduizenden popcultuurfans verenigt.

Tweemaal per jaar meert het FACTS-vlaggenschip aan in Flanders Expo Gent, om er zijn rijkdom te presenteren in de vorm van wereldberoemde acteurs, internationale comicartiesten, duizenden fans verkleed als fictie-personages, 54.000 m² aan verrassende activiteiten en 250+ gespecialiseerde exposanten met merchandise en collector’s items.

FACTS bestaat al sinds 1993 en heeft nu 30 jaar aan comic con-ervaring op de teller staan. Daarbovenop wordt dit evenement geruggensteund door ‘Heroes’, een Europees netwerk van 9 soortgelijke popcultuurevenementen verspreid over België, Nederland en Zweden. Het Belgische Made in Asia is bijvoorbeeld een van die verwante evenementen.

De FACTS-edities van 2024 vinden plaats op 6-7 april en 2-3 november, in Flanders Expo Gent. Wie ook maar een beetje fan is van fantasy, sciencefiction, comics, anime, cosplay, videogames, bordspellen, films en series, moet het fenomeen FACTS op zijn bucket list zetten.

Copyright © 2024 FACTS. Alle rechten voorbehouden.

Neem contact op met

Maaltekouter 1 9051 Gent

+3292419211

info@facts.be

www.facts.be