Last-minute naar FACTS en geen outfit?

Last-minute naar FACTS en geen outfit?

Make-upartiest Tom Vandewalle creëerde vier betoverende looks.

Dinsdag 25 september 2018 — Schrik niet als je volgend weekend levensechte versies van Iron Man, Batman, Jon Snow uit Game of Thrones of Homer Simpson tegen het lijf loopt in Gent, want op zaterdag 29 en zondag 30 september vindt FACTS plaats. Duizenden FACTS-bezoekers halen letterlijk alles uit de kast om in hun mooiste cosplay-outfit te verschijnen in Flanders Expo.

Tom Vandewalle, bekende make-up docent, fotograaf en professioneel make-up artiest, creëerde speciaal voor FACTS 4 verschillende iconische make-uplooks. Want op FACTS, mag het uiteraard ietsje meer zijn!

Tom ging voor vier verschillende looks, gebaseerd op bekende kaskrakers: Harley Quinn uit Suicide Squad, Catwoman, Poison Ivy en The Joker. “Het is niet altijd even simpel om iconische make-uplooks op een nog originelere of betere manier vorm te geven. Maar als make-up artist hou ik niet van copycats. Ik heb in elke make-up-look voor FACTS 2018 iets van mezelf gestoken en er een eigen interpretatie aan gegeven.” 

Haal je felrode lipstick, groene glitters en zwarte oogpotlood boven, want met de tips van Tom transformeer je je zonder problemen in een cool personage.

HARLEY QUINN
De passage van het kleurrijke personage Harley Quinn in de film Suicide Squad is niet onopgemerkt voorbijgegaan. En al zeker de make-up niet: in 2017 won de film zelfs een Oscar voor ‘best make-up and hairstyling’ voor het personage.

Tip van Tom: “Zorg ervoor dat je voor de blauwe en rode oogmake-up fel gepigmenteerde oogschaduw gebruikt. Een goede primer zal er ook voor zorgen dat de pigmentatie sterker naar voren komt dan wanneer je de oogschaduw aanbrengt op de ‘naakte’ oogleden.“

CATWOMAN ON THE RUNWAY
“Naast intense en diepzwarte smokey eyes, die een instant mysterieuze blik creëren, gebruik ik een ‘Face Lace’: een zelfklevende vinylsticker of masker voor je gezicht. Deze specifieke sticker is ontworpen door Phyllis Cohen: de vrouw die ook de Face Lace ontwierp die Lady Gaga droeg tijdens de Super Bowl Halftime Show.

Voor de make-up gebruik je een water -en vooral ‘fightproof’ lipstick in donkere en sexy rode kleur.”

POISON IVY: LASHES GO BIG OR GO HOME. THIS IS COSPLAY!
Poison Ivy kon absoluut niet ontbreken! Voor deze make-uplook gebruikt Tom een heel organisch en mooi uitgeblend kleurenpalet met vooral veel groen en roodbruine tinten. Extra lange (valse) wimpers die het charisma en speelse karakter van deze sexy Gotham girl typeren en een mix van prachtige glitters die iedereen betoveren. 

Tip van Tom: “Gebruik verschillende groottes van glitter door elkaar. Door de mix van kleine en grote glitters zal het licht kleine en grote reflecties weergeven, wat de glitter nóg interessanter en speelser maakt.”

En last but definitely not least! Geen bad-ass chicks zonder een sidekick! THE JOKER.
Bij het aanbrengen van deze make-uplook moet je vooral niét te veel nadenken: hoe nonchalanter je de make-up aanbrengt, hoe beter

Tip van Tom: “Bedwing je de enthousiasme en verfijn de look door op strategische plaatsen stippen en streepjes te plaatsen. Het mixen van grove vormgegeven smokey eyes met her en der een fijn detail, geeft wat contrast en maakt deze look net dat ietsje anders en leuker om aan te brengen.” 

Wist je trouwens dat één op 3 FACTS-bezoekers in cosplay komt, een vorm van performance art waarbij de deelnemers gebruikmaken van kostuums en accessoires om een bepaald personage of idee te imiteren?

HARLEY QUINN
CATWOMAN ON THE RUNWAY
POISON IVY
THE JOKER
Anthony Audenaerd Head of Media at FACTS