Nog twee dagen tot FACTS, de Belgische Comic Con!

Op 6-7 april opent Flanders Expo de deuren voor groots popcultuurevenement

Op 6 en 7 april opent Flanders Expo de deuren voor de 32e editie van FACTS, de Belgische Comic Con. Dit internationaal popcultuurevenement ontvangt maar liefst 7 wereldberoemde acteurs, 22 gerenommeerde comic-kunstenaars, 3 officiële LEGO-designers en 268 exposanten die allerlei gespecialiseerde merchandise, kunst, exposities en hebbedingen meebrengen. Bovendien zijn er meer gratis activiteiten dan je op één weekend kan beleven. FACTS is er dus voor iedereen en voor alle leeftijden.

DE ACTEURS

FACTS weet naar goede gewoonte weer een indrukwekkende cast bijeen te brengen in Gent. In de line-up zie je de grote James Bond- en Hannibal-ster Mads Mikkelsen, Charmed-heks Shannen Doherty, Stranger Things-acteur Gaten Matarazzo, de legendarische 80's-actieheld en Rocky-rivaal Dolph Lundgren, Once Upon a Time-ster Lana Parrilla, Harry Potter-slechterik Jason Isaacs en acteur Tom Hopper, bekend van Netflix' meest recente hitserie The Umbrella Academy en van Game of Thrones.

Elk van deze acteurs zal op beide dagen beschikbaar zijn voor fotoshoots, signeersessies en vraag-en-antwoordshows. Lana Parrilla doet zelfs exclusieve en intieme meet & greet-sessies.

Meer informatie over de acteurs

 

FICTIE KOMT TOT LEVEN

Neem foto's in de Men in Black International Headquarters (door Sony Pictures), ga zitten in een authentieke Jurassic Park-jeep, waag je aan een bezoek aan een levensechte Star Wars-basis omringd door Stormtroopers en andere sci-fi-wezens, ontmoet fictieve personages in de vorm van professionele cosplayers en nog véél meer. Lightsaber-gevechten, Power Rangers, Disney-prinsessen, je komt het op FACTS allemaal tegen.

FACTS is bovendien het strijdtoneel van iets wat je nog het best kan beschrijven als de preselecties van het Eurovisie Songfestival, maar dan voor cosplay-kostuums en -acts. De winnaar van deze voorrondes verdedigen officieel de Belgische driekleur in een internationale finale in Frankrijk. In deze wedstrijd zie je allerlei fictieve wezens op spectaculaire wijze tot leven komen, maar ook daarbuiten loop je ze tegen het lijf. Maar liefst 1 op de drie FACTS-bezoekers komt namelijk verkleed naar de show!

Meer FACTS-activiteiten

 

DE ARTIESTEN

Ook de zogeheten 'Artist Alley' van FACTS is gevuld met de beau monde van de comic-wereld. De headliner van deze editie is zonder twijfel Kevin Eastman, de medebedenker van de Teenage Mutant Ninja Turtles. Gecombineerd met de tekenaar van de huidige TMNT-reeks - Michael Dialynas - kan je exclusieve handtekeningen en tekeningen scoren én kan je zelf leren hoe je de personages uit die reeks tekent via een interessante workshop.

Een andere topper is Howard Chaykin, de bad boy van de Amerikaanse comicwereld die in de jaren '70 de allereerste Star Wars-comic ooit maakte, toen nog voor Marvel.

Verder zijn er ook nog bijzonder veel officiële tekenaars van Marvel, DC Comics en Disney overgevlogen van uit de Verenigde Staten en Europa en krijgen ook de iets meer lokale artiesten en designers een kans om hun kunsten tentoon te spreiden in de Creators Zone. 

Meer informatie over de artiesten

 

DE EXPOSANTEN

Het hart van FACTS is nog altijd de Exposantenhal, waar meer dan 200 gespecialiseerde verkoopstanden duizenden uit Azië en Amerika geïmporteerde merchandise en andere hebbedingen aan de man brengen.

Zo komt DreamLand de 20e verjaardag van LEGO Star Wars vieren met 5 exlusieve LEGO-sets, die bovendien meteen gehandtekend kunnen worden door 3 officiële LEGO-designers.

Bovendien komt bordspellengigant Asmodee (met o.a. Catan en Carcassonne de grootste bordspellenfabrikant naast Hasbro) zijn nieuwste spellen demonstreren.

De FACTS-exposantenlijst

 

DE ACTIVITEITEN

Maak plezier in de Gaming Hall met videogame-grootmachten als Nintendo en Bethesda, voel je weer jong in de retro-arcadehallen, leer oude en nieuwe kaart- en bordspellen spelen,... Voor ieder wat wils.

Wie zich wil bijscholen kan ook terecht bij de workshops & panels, waarin wereldberoemde artiesten, cosplayveteranen en andere experten het achterste van hun tong laten zien.

In de Superhelden-academie kan je dan weer terecht voor tientallen individuele opblaasbare uitdagingen, met ronkende namen als The Eliminator, The Warrior Pitch, The Hammer, Superhero Sumo en ga zo maar door. Dit omhelst een volledige zijhal van Flanders Expo, in totaal zo'n 4.000m² aan fun.

Er is met andere woorden meer te zien en te doen dan je op één weekend kan beleven!

Meer activiteiten

 

FACTS vindt plaats op 6 en 7 april, in Flanders Expo Gent.
Voor meer info, surf naar www.facts.be/nl

Anthony Audenaerd

Head of Media, FACTS

Debby Wilmsen

Press Officer, Diamonds & Pearls Communications

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over FACTS

***MEDIA GALLERY***

FACTS, Your Belgian Comic Con, is niet zomaar een conventie, het is een andere dimensie. FACTS is het grootste popcultuurevenement van de Benelux, dat het beste van de film-, tv-serie-, videogame- en superheldenwerelden te berde brengt, al diens aspecten spectaculair tot leven wekt en daarmee tienduizenden popcultuurfans verenigt.

Tweemaal per jaar meert het FACTS-vlaggenschip aan in Flanders Expo Gent, om er zijn rijkdom te presenteren in de vorm van wereldberoemde acteurs, internationale comicartiesten, duizenden fans verkleed als fictie-personages, 54.000 m² aan verrassende activiteiten en 250+ gespecialiseerde exposanten met merchandise en collector’s items.

FACTS bestaat al sinds 1993 en heeft nu 30 jaar aan comic con-ervaring op de teller staan. Daarbovenop wordt dit evenement geruggensteund door ‘Heroes’, een Europees netwerk van 9 soortgelijke popcultuurevenementen verspreid over België, Nederland en Zweden. Het Belgische Made in Asia is bijvoorbeeld een van die verwante evenementen.

De FACTS-edities van 2024 vinden plaats op 6-7 april en 2-3 november, in Flanders Expo Gent. Wie ook maar een beetje fan is van fantasy, sciencefiction, comics, anime, cosplay, videogames, bordspellen, films en series, moet het fenomeen FACTS op zijn bucket list zetten.

Copyright © 2024 FACTS. Alle rechten voorbehouden.

Neem contact op met

Maaltekouter 1 9051 Gent

+3292419211

info@facts.be

www.facts.be