Positieve corona-boodschap in de FACTS 'Home Edition' Aftermovie

Passie voor films, series en games verenigt geeky Vlaanderen

Zo'n 45.000 fans van films, series en games voelden in het weekend van 4 en 5 april duidelijk het gemis van de lente-editie van FACTS, dat afgelast werd omwille van de COVID-19-crisis. Maar heel wat fans beleven hun passies nog steeds van thuis uit. Met een Home Edition Aftermovie brengt de organisatie de boodschap dat de fans in tijden van zelfisolatie en quarantaine niet alleen zijn, en al helemaal niet in hun beleving van popentertainment.

De oproep van FACTS, de Belgische comic con, werd in maart gelanceerd bij haar bezoekers: "Stuur hartverwarmende filmpjes in die het comic con-gevoel overbrengen en wij maken er een 'FACTS Home Edition Aftermovie' van!'" Het resultaat: een warme, positieve boodschap van en voor de comic con-community, maar ook voor heel Vlaanderen. In tijden als deze moeten we elkaar steunen als matrozen in een storm, terwijl de wereld rondom ons krachtig dooreen geschud wordt. Blijf thuis, blijf veilig, blijf positief!

De volgende editie van FACTS vindt plaats op 24-25 oktober 2020, maar dit filmpje kan u al een idee geven van de samenhorigheid die u daar zal zien. Meer info op www.facts.be/nl.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over FACTS

***MEDIA GALLERY***

FACTS, Your Belgian Comic Con, is niet zomaar een conventie, het is een andere dimensie. FACTS is het grootste popcultuurevenement van de Benelux, dat het beste van de film-, tv-serie-, videogame- en superheldenwerelden te berde brengt, al diens aspecten spectaculair tot leven wekt en daarmee tienduizenden popcultuurfans verenigt.

Tweemaal per jaar meert het FACTS-vlaggenschip aan in Flanders Expo Gent, om er zijn rijkdom te presenteren in de vorm van wereldberoemde acteurs, internationale comicartiesten, duizenden fans verkleed als fictie-personages, 54.000 m² aan verrassende activiteiten en 250+ gespecialiseerde exposanten met merchandise en collector’s items.

FACTS bestaat al sinds 1993 en heeft nu 30 jaar aan comic con-ervaring op de teller staan. Daarbovenop wordt dit evenement geruggensteund door ‘Heroes’, een Europees netwerk van 9 soortgelijke popcultuurevenementen verspreid over België, Nederland en Zweden. Het Belgische Made in Asia is bijvoorbeeld een van die verwante evenementen.

De FACTS-edities van 2024 vinden plaats op 6-7 april en 2-3 november, in Flanders Expo Gent. Wie ook maar een beetje fan is van fantasy, sciencefiction, comics, anime, cosplay, videogames, bordspellen, films en series, moet het fenomeen FACTS op zijn bucket list zetten.

Copyright © 2024 FACTS. Alle rechten voorbehouden.

Neem contact op met

Maaltekouter 1 9051 Gent

+3292419211

info@facts.be

www.facts.be