Stranger Things-ster Gaten Matarazzo komt naar Gent!

Stranger Things-ster bezoekt FACTS Spring 2019, op 6-7 april, in Flanders Expo Gent

Gaten Matarazzo is een ware ster in de Netflix-hitserie Stranger Things. Hij vertolkt er de rol van Dustin Henderson, een van de hoofdpersonages. Matarazzo zal opnieuw in de huid van Dustin kruipen in het derde seizoen van Stranger Things, dat op 4 juli 2019 op Netflix in première gaat. En nu is hij te gast voor FACTS Spring 2019, op 6-7 april, in Flanders Expo Gent!

Gaten Matarazzo werd meteen de favoriet van iedere Stranger Things-kijker door zijn aandoenlijke vertolking van de intelligente, trouwe, grappige en soms wat vuilbekkende Dustin Henderson. Hij werd niet alleen een favoriet door zijn unieke glimlach, maar ook door zijn puike acteerprestaties.

Maar Stranger Things is niet de eerste stap van deze getalenteerde jongeman als acteur. Gaten Matarazzo was eveneens de ster in verschillende Broadway-musicals. Zo was hij bijvoorbeeld Gavrosh in Les Misérables, Benji in Priscilla: Queen Of The Desert en schitterde hij in andere grote producties op het grote podium. Zijn eerste verschijning voor internationale televisie was dan weer in een aflevering van The Blacklist in 2015.

Matarazzo lijdt aan dysostosis cleidocranialis (CCD), een medische aandoening die de groei van botten en tanden verstoort. Maar hij is moedig genoeg om die aandoening niet weg te stoppen. Matarazzo gebruikt juist zijn roem als katalysator voor bewustmakingscampagnes en geldinzamelingen ten voordele van CCD-organisaties. Fun fact: pas toen Matarazzo finaal gecast was als Dustin, beslisten de scriptschrijvers van Stranger Things de CCD-aandoening te integreren in het verhaal.

Gaten Matarazzo won in zijn korte carrière al twee belangrijke awards, waaronder eentje van 'Outstanding Performance by an Ensemble in a Drama Series' in de Screen Actors Guild Awards en eentje van 'Best Actor' in de Shorty Awards, beide voor zijn rol van Dustin Henderson in Stranger Things.

Gaten Matarazzo zal een gast zijn voor FACTS Spring 2019, op April 6-7 in Flanders Expo Gent. Hij zal beschikbaar zijn voor fotoshoots, signeersessies en panels op beide dagen.

Anthony Audenaerd

Head of Media, FACTS

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over FACTS

***MEDIA GALLERY***

FACTS, Your Belgian Comic Con, is niet zomaar een conventie, het is een andere dimensie. FACTS is het grootste popcultuurevenement van de Benelux, dat het beste van de film-, tv-serie-, videogame- en superheldenwerelden te berde brengt, al diens aspecten spectaculair tot leven wekt en daarmee tienduizenden popcultuurfans verenigt.

Tweemaal per jaar meert het FACTS-vlaggenschip aan in Flanders Expo Gent, om er zijn rijkdom te presenteren in de vorm van wereldberoemde acteurs, internationale comicartiesten, duizenden fans verkleed als fictie-personages, 54.000 m² aan verrassende activiteiten en 250+ gespecialiseerde exposanten met merchandise en collector’s items.

FACTS bestaat al sinds 1993 en heeft nu 30 jaar aan comic con-ervaring op de teller staan. Daarbovenop wordt dit evenement geruggensteund door ‘Heroes’, een Europees netwerk van 9 soortgelijke popcultuurevenementen verspreid over België, Nederland en Zweden. Het Belgische Made in Asia is bijvoorbeeld een van die verwante evenementen.

De FACTS-edities van 2024 vinden plaats op 6-7 april en 2-3 november, in Flanders Expo Gent. Wie ook maar een beetje fan is van fantasy, sciencefiction, comics, anime, cosplay, videogames, bordspellen, films en series, moet het fenomeen FACTS op zijn bucket list zetten.

Copyright © 2024 FACTS. Alle rechten voorbehouden.

Neem contact op met

Maaltekouter 1 9051 Gent

+3292419211

[email protected]

www.facts.be