Stranger Things-ster Gaten Matarazzo komt naar Gent!

Stranger Things-ster bezoekt FACTS Spring 2019, op 6-7 april, in Flanders Expo Gent

Gaten Matarazzo is een ware ster in de Netflix-hitserie Stranger Things. Hij vertolkt er de rol van Dustin Henderson, een van de hoofdpersonages. Matarazzo zal opnieuw in de huid van Dustin kruipen in het derde seizoen van Stranger Things, dat op 4 juli 2019 op Netflix in première gaat. En nu is hij te gast voor FACTS Spring 2019, op 6-7 april, in Flanders Expo Gent!

Gaten Matarazzo werd meteen de favoriet van iedere Stranger Things-kijker door zijn aandoenlijke vertolking van de intelligente, trouwe, grappige en soms wat vuilbekkende Dustin Henderson. Hij werd niet alleen een favoriet door zijn unieke glimlach, maar ook door zijn puike acteerprestaties.

Maar Stranger Things is niet de eerste stap van deze getalenteerde jongeman als acteur. Gaten Matarazzo was eveneens de ster in verschillende Broadway-musicals. Zo was hij bijvoorbeeld Gavrosh in Les Misérables, Benji in Priscilla: Queen Of The Desert en schitterde hij in andere grote producties op het grote podium. Zijn eerste verschijning voor internationale televisie was dan weer in een aflevering van The Blacklist in 2015.

Matarazzo lijdt aan dysostosis cleidocranialis (CCD), een medische aandoening die de groei van botten en tanden verstoort. Maar hij is moedig genoeg om die aandoening niet weg te stoppen. Matarazzo gebruikt juist zijn roem als katalysator voor bewustmakingscampagnes en geldinzamelingen ten voordele van CCD-organisaties. Fun fact: pas toen Matarazzo finaal gecast was als Dustin, beslisten de scriptschrijvers van Stranger Things de CCD-aandoening te integreren in het verhaal.

Gaten Matarazzo won in zijn korte carrière al twee belangrijke awards, waaronder eentje van 'Outstanding Performance by an Ensemble in a Drama Series' in de Screen Actors Guild Awards en eentje van 'Best Actor' in de Shorty Awards, beide voor zijn rol van Dustin Henderson in Stranger Things.

Gaten Matarazzo zal een gast zijn voor FACTS Spring 2019, op April 6-7 in Flanders Expo Gent. Hij zal beschikbaar zijn voor fotoshoots, signeersessies en panels op beide dagen.

Contacteer ons
Anthony Audenaerd Head of Media, FACTS
Anthony Audenaerd Head of Media, FACTS
Over FACTS

***MEDIA GALLERY***

FACTS, Your Belgian Comic Con, is het grootste popcultuurevenement van de Benelux waarbij films, series, games en superhelden tot leven komen. Flanders Expo wordt in 2019 in april en oktober omgetoverd tot een magisch spektakel met grote Hollywood-sterren, internationale artiesten, duizenden fans verkleed als fictieve figuren en genoeg verrassende activiteiten en shows om je een heel weekend zoet te houden.

FACTS bestaat al sinds 1993 en heeft meer dan 25 jaar aan Comic Con-ervaring op de teller staan. Daarbovenop wordt dit evenement geruggensteund door 'Heroes', een Europees netwerk van 11 soortgelijke popcultuurevenementen verspreid over België, Nederland, Spanje en Zweden. Het Belgische Made in Asia is bijvoorbeeld een van die verwante evenementen.

De volgende FACTS-editie vindt plaats op 19-20 oktober 2019, in Flanders Expo Gent. Wie ook maar een beetje fan is van fantasy, sciencefiction, comics, anime, cosplay, videogames, bordspellen, films en series moet FACTS met rood aankruisen in zijn agenda.

FACTS
Maaltekouter 1
9051 Gent