Superster David Tennant parkeert zijn tijdmachine op FACTS Fall 2018!

Doctor Who-, Harry Potter- en Jessica Jones-acteur David Tennant komt naar Gent op 29 september

Dinsdag 14 augustus 2018 — De naam ‘David Tennant’ uitspreken volstaat al om een hele horde sci-fi- en fantasy-fans aan het juichen te krijgen. Deze charmante Schot is immers een superster met een enorme fanbase, die aangewakkerd wordt door zijn keuze van rollen (Doctor Who! Harry Potter! Jessica Jones! Broadchurch!), maar ook door zijn acteervaardigheden, stemmenwerk en innemende persoonlijkheid.

Allereerst is David Tennant de 10de Doctor in BBC's Doctor Who-serie, de acteur die mee de vlam opnieuw aanwakkerde van Groot-Brittanniës langstlopende en wellicht populairste sci-fi tv-serie ooit. Hij maakte zich deze rol eigen gedurende 3 seizoenen en bijna 5 jaar en nam die terug op voor verschillende nostalgie-episodes en spin-offs.

Fans konden hem ook zien schitteren in Harry Potter en de Vuurbeker als Barty Crouch Jr., in de populaire Britse misdaadserie Broadchurch als hoofdrolspeler D.I. Alec Hardy en in Marvels/Netflix’ Jessica Jones-serie als de ijzingwekkende Kilgrave, naast heel wat andere producties. Fun fact: David Tennant maakte zo'n indruk op de redactie van magazine Rolling Stone dat die zijn Kilgrave-vertolking prompt in de lijst "40 grootste tv-slechteriken aller tijden" zette.

Naast zijn looks en 'face acting skills' wist David Tennant zijn publiek eveneens te overtuigen met zijn sappige Schotse accent in uitgebreid stemmenwerk. Daarbij moeten we zeker zijn rol als Dagobert Duck in de hernieuwde DuckTales cartoonserie (2017) vermelden, alsook The Fugitoid in Teenage Mutant Ninja Turtles (2015) en Huyang in Star Wars: The Clone Wars. In de wereld van videogames leende David Tennant zijn stem uit aan onder meer Drostan Hynd in de recente Call of Duty: WWII.

 

David Tennant zal aanwezig zijn op zaterdag 29 september, in Flanders Expo Gent, voor FACTS Fall 2018. Hij zal énkel op die dag beschikbaar zijn voor fotoshoots, signeersessies en panels. 

David Tennant zal in goed gezelschap verkeren op de acteursbanken van FACTS Fall 2018. Staan ook op de genodigdenlijst: Alan Tudyk (Firefly, Star Wars, Disney,...), Jennifer Morrison (House M.D., Once Upon a Time, ...), en de stem van Super Mario, Luigi en andere Nintendo-figuren: Charles Martinet. Die drie zullen wel op beide dagen van het FACTS-weekend aanwezig zijn, dus zowel op zaterdag 29 als op zondag 30 september.

Voor een compleet overzicht van de gastenlijst (acteurs / artiesten/ etc.), check deze pagina: https://facts.be/nl/gasten

Doctor Who: The Best of Tennant

David Tennant
The 10th Doctor (Doctor Who)
The 10th Doctor (Doctor Who)
The 10th Doctor (Doctor Who)
Kilgrave in Jessica Jones
Kilgrave in Jessica Jones
Dagobert Duck in DuckTales (stem)