'The Doctor's Order', dé DOCTOR WHO-cocktail

« Always take a banana to a party, bananas are good »

David Tennant, de Schotse acteur die van 2005 tot en met 2010 The Doctor speelde in de iconische BBC-reeks Doctor Who, komt op 29 september naar FACTS (de grootste comicon van de Benelux). Matthias Soberon van de cocktailblog Served By Soberon creëerde speciaal voor de komst van Mister Tennant een ‘Doctor Who Cocktail’ die je ook perfect thuis kan maken. Dankzij de blauwe kleur (geïnspireerd op de tijdmachine TARDIS) krijgt het drankje iets heel ‘sciencefiction’.

Doctor wie?
Kort samengevat reist The Doctor samen met een compagnon (doorgaans een uiterst charmante jongedame) door tijd en ruimte om elk probleem dat op zijn pad komt op te lossen. Verplaatsen doet hij zich met de TARDIS (afkorting voor Time and Relative Dimension in Space). Van buitenaf lijkt het een doodgewoon politiehokje te zijn, maar binnenin is het een volledig uit de kluiten gewassen ruimteschip waar geen einde aan lijkt te komen. De serie werd voor het eerst uitgezonden in 1963 en door de jaren heen passeerden er veel acteurs in de rol van ‘The Doctor’. David Tennant, de acteur die je dus op FACTS kan ontmoeten, is zéker en vast de populairste.

Mixologist Matthias Soberon: “Bij Doctor Who denk ik meteen aan de TARDIS, de cocktail moést dus echt een blauwe kleur hebben. Ik wilde ook werken met gin, want dat is oer-Brits, net als de serie. En dan de bekende quote « Always take a banana to a party, bananas are good »… die vertaalde ik naar een bananenlikeur.”

En good to know: je hoéft zelfs geen fan te zijn om de cocktail te maken (want hij is ook gewoon écht lekker).

Het recept van 'The Doctor's Order'

 Dit heb je nodig:

  • 50 ml Gin
  • 15 ml Banaan likeur
  • 25 ml limoensap
  • 10 ml Suikersiroop
  • 30 ml Blue Curaçao
  • Spuitwater

Zo maak je ‘m:

1. Vul een groot glas met ijs
2. Voeg daar alle ingrediënten, behalve het spuitwater, aan toe.
3. Roer goed en top vervolgens af met spuitwater.
4. Roer nu nog eens zachtjes en werk af met verse munt.
5. Nestel je voor de televisie en enjoy!

Anthony Audenaerd

Head of Media, FACTS

Lisa Vandevelde

Press Officer

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over FACTS

***MEDIA GALLERY***

FACTS, Your Belgian Comic Con, is niet zomaar een conventie, het is een andere dimensie. FACTS is het grootste popcultuurevenement van de Benelux, dat het beste van de film-, tv-serie-, videogame- en superheldenwerelden te berde brengt, al diens aspecten spectaculair tot leven wekt en daarmee tienduizenden popcultuurfans verenigt.

Tweemaal per jaar meert het FACTS-vlaggenschip aan in Flanders Expo Gent, om er zijn rijkdom te presenteren in de vorm van wereldberoemde acteurs, internationale comicartiesten, duizenden fans verkleed als fictie-personages, 54.000 m² aan verrassende activiteiten en 250+ gespecialiseerde exposanten met merchandise en collector’s items.

FACTS bestaat al sinds 1993 en heeft nu 30 jaar aan comic con-ervaring op de teller staan. Daarbovenop wordt dit evenement geruggensteund door ‘Heroes’, een Europees netwerk van 9 soortgelijke popcultuurevenementen verspreid over België, Nederland en Zweden. Het Belgische Made in Asia is bijvoorbeeld een van die verwante evenementen.

De FACTS-edities van 2024 vinden plaats op 6-7 april en 2-3 november, in Flanders Expo Gent. Wie ook maar een beetje fan is van fantasy, sciencefiction, comics, anime, cosplay, videogames, bordspellen, films en series, moet het fenomeen FACTS op zijn bucket list zetten.

Copyright © 2024 FACTS. Alle rechten voorbehouden.

Neem contact op met

Maaltekouter 1 9051 Gent

+3292419211

info@facts.be

www.facts.be