'The Doctor's Order', dé DOCTOR WHO-cocktail

« Always take a banana to a party, bananas are good »

Vrijdag 21 september 2018 — David Tennant, de Schotse acteur die van 2005 tot en met 2010 The Doctor speelde in de iconische BBC-reeks Doctor Who, komt op 29 september naar FACTS (de grootste comicon van de Benelux). Matthias Soberon van de cocktailblog Served By Soberon creëerde speciaal voor de komst van Mister Tennant een ‘Doctor Who Cocktail’ die je ook perfect thuis kan maken. Dankzij de blauwe kleur (geïnspireerd op de tijdmachine TARDIS) krijgt het drankje iets heel ‘sciencefiction’.

Doctor wie?
Kort samengevat reist The Doctor samen met een compagnon (doorgaans een uiterst charmante jongedame) door tijd en ruimte om elk probleem dat op zijn pad komt op te lossen. Verplaatsen doet hij zich met de TARDIS (afkorting voor Time and Relative Dimension in Space). Van buitenaf lijkt het een doodgewoon politiehokje te zijn, maar binnenin is het een volledig uit de kluiten gewassen ruimteschip waar geen einde aan lijkt te komen. De serie werd voor het eerst uitgezonden in 1963 en door de jaren heen passeerden er veel acteurs in de rol van ‘The Doctor’. David Tennant, de acteur die je dus op FACTS kan ontmoeten, is zéker en vast de populairste.

Mixologist Matthias Soberon: “Bij Doctor Who denk ik meteen aan de TARDIS, de cocktail moést dus echt een blauwe kleur hebben. Ik wilde ook werken met gin, want dat is oer-Brits, net als de serie. En dan de bekende quote « Always take a banana to a party, bananas are good »… die vertaalde ik naar een bananenlikeur.”

En good to know: je hoéft zelfs geen fan te zijn om de cocktail te maken (want hij is ook gewoon écht lekker).

Het recept van 'The Doctor's Order'

 Dit heb je nodig:

  • 50 ml Gin
  • 15 ml Banaan likeur
  • 25 ml limoensap
  • 10 ml Suikersiroop
  • 30 ml Blue Curaçao
  • Spuitwater

Zo maak je ‘m:

1. Vul een groot glas met ijs
2. Voeg daar alle ingrediënten, behalve het spuitwater, aan toe.
3. Roer goed en top vervolgens af met spuitwater.
4. Roer nu nog eens zachtjes en werk af met verse munt.
5. Nestel je voor de televisie en enjoy!

The Doctor's order
Anthony Audenaerd Head of Media at FACTS
Lisa Vandevelde Press Officer