The Last of Us-stemacteur Troy Baker komt naar FACTS!

Ook bekend voor The Joker, BioShock en nog veel meer

De legendarische Amerikaanse stemacteur Troy Baker is waarschijnlijk voornamelijk bekend als Joel in The Last of Us, wat algemeen aanzien wordt als een van de beste videogames aller tijden. Het vervolg, The Last of Us: Part II, alsook de pas aangekondigde adaptatie tot HBO-serie, zijn dan ook langverwachte entertainmentblockbusters. Verder kennen we hem ook onder meer als Booker DeWitt in BioShock Infinite en zelfs als The Joker in Batman: Arkham Origins, om er maar een paar te noemen.

Het maakt niet uit welk entertainmentmedium je het liefst hebt, van Troy Baker heb je heel waarschijnlijk al iets gehoord. Zijn cv kan je perkamentgewijs twee verdiepingen naar beneden laten rollen en staat bol van prestigieus stemmenwerk voor grote producties in de gaming-, anime- en filmwereld.

Bij zijn gaming-rollen lees je onder meer Joel in de ontegensprekelijk prachtige parel The Last of Us en diens langverwachte opvolger The Last of Us: Part II, Booker DeWitt in het aangrijpende BioShock Infinite en zelfs de iconische slechterik The Joker in Batman: Arkham Origins. Daarbij vergeten we uiteraard niet de andere grote producties als Uncharted 4: A Thief's End, Disney's Marvel Avengers Assemble en Ultimate Spider-Man.

In zijn 'anime hall of fame' staan heel wat rollen te blinken, waaronder voor topfranchises als Dragon Ball Z, Naruto: Shippūden, Bleach en Fullmetal Alchemist, om de lijst klein te houden.

Troy Baker zal beschikbaar zijn voor fotoshoots, handtekeningensessies en grote vraag-en-antwoordshows op FACTS, op zaterdag 4 april en zondag 5 april, 2020, in Flanders Expo Gent.

Hij vergezelt hiermee de volgende collega-acteurs in de gastenlijst van FACTS:

  • Asa Butterfield (Sex Education)
  • Pirates of the Caribbean-ster Kaya Scodelario
  • Once Upon a Time's Rebecca Mader
  • en The Vampire Diaries' Ian Somerhalder

Deze vijf gasten zijn allemaal aanwezig op beide dagen van het FACTS-weekend. Tickets & info op www.facts.be.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over FACTS

***MEDIA GALLERY***

FACTS, Your Belgian Comic Con, is niet zomaar een conventie, het is een andere dimensie. FACTS is het grootste popcultuurevenement van de Benelux, dat het beste van de film-, tv-serie-, videogame- en superheldenwerelden te berde brengt, al diens aspecten spectaculair tot leven wekt en daarmee tienduizenden popcultuurfans verenigt.

Tweemaal per jaar meert het FACTS-vlaggenschip aan in Flanders Expo Gent, om er zijn rijkdom te presenteren in de vorm van wereldberoemde acteurs, internationale comicartiesten, duizenden fans verkleed als fictie-personages, 54.000 m² aan verrassende activiteiten en 250+ gespecialiseerde exposanten met merchandise en collector’s items.

FACTS bestaat al sinds 1993 en heeft nu 30 jaar aan comic con-ervaring op de teller staan. Daarbovenop wordt dit evenement geruggensteund door ‘Heroes’, een Europees netwerk van 9 soortgelijke popcultuurevenementen verspreid over België, Nederland en Zweden. Het Belgische Made in Asia is bijvoorbeeld een van die verwante evenementen.

De FACTS-edities van 2024 vinden plaats op 6-7 april en 2-3 november, in Flanders Expo Gent. Wie ook maar een beetje fan is van fantasy, sciencefiction, comics, anime, cosplay, videogames, bordspellen, films en series, moet het fenomeen FACTS op zijn bucket list zetten.

Copyright © 2024 FACTS. Alle rechten voorbehouden.

Neem contact op met

Maaltekouter 1 9051 Gent

+3292419211

[email protected]

www.facts.be