Vijf opvallende verhalen op FACTS dit weekend

Charizard van een half miljoen en kanker bestrijden met draken

Het is dit weekend makkelijk om verloren te lopen op het popcultuurevenement FACTS, met een Flanders Expo vol activiteiten voor fans van films, series, games en meer. Maar wie even inzoomt, vindt ook vertederende en indrukwekkende verhalen van personen, zones en curiosa. Wij selecteerden er zes voor u.

Een Pokémon-kaart van + 350.000 euro

Op de ‘Geek Market’, de grote hal met geeky verkopers, staat Pokémon-specialist Flash Cards te pronken met een PSA10 Charizard-kaart waarvoor ze net nog een bod van 350.000 euro kregen. Schattingen achten deze perfect bewaarde kaart uit de jaren ’90 echter nóg iets waardevoller, tot een half miljoen euro. Of hoe u een huis zou kunnen kopen met een Pokémon-kaart.

Draken bestrijden kanker

Wendalin vecht tegen kanker en verkoopt op FACTS draakjes om geld in te zamelen voor haar behandeling. Ze heeft een speciale vorm van kanker die niet gedekt wordt, dus ging ze voor de creatieve oplossing. Wat een heldin. Help haar om haar doel te bereiken en adopteer een van haar draken op de Geek Market, op 21-22 oktober in Flanders Expo Gent. Wie ook naast het evenement Wendalin wil steunen, kan dat doen via deze weg.

Een ode aan Michael ‘Perkamentus’ Gambon

De Belgian Potterheads staken samen met meer dan 100 Harry Potter-fans de toverstokken in de lucht, ter nagedachtenis van de recent overleden acteur Michael Gambon. Wie goed keek, kon enkele magische sprankelingen boven de stokken zien dwarrelen. Wands up!

Disney op Spellenspektakel

FACTS werkte samen met het Nederlandse evenement Spellenspektakel om een hal om te toveren tot een heuse bordspellen-walhalla. Daarin was voor het eerst Disney’s officiële bordspel Lorcana te spelen en kon je een gelimiteerde Belle & het Beest Gaston-kaart scoren.

Unieke Cosplay-Smurfin

FACTS (30) en De Smurfen (65) delen een verjaardag en de bezoekers krijgen de cadeaus! Op de stand van Think Pink kan iedereen ter steun Smurfen-pins kopen, maar wie daarna een crewlid vindt, kan die ruilen voor een unieke cosplay-Smurfin. Bovendien konden fans eveneens meedingen naar een enorme prijzenpot in de Smurfs Hide & Seek.

Wie mee wil duiken in de magie van FACTS, kan ook op zondag 22 oktober nog terecht in Flanders Expo Gent. Al even een idee krijgen van wat je mag verwachten? Bekijk dan zeker de aftermovie van de eerste dag hier.

 

Anthony Audenaerd

Anthony Audenaerd

Event Director Heroes Belgium

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over FACTS

***MEDIA GALLERY***

FACTS, Your Belgian Comic Con, is niet zomaar een conventie, het is een andere dimensie. FACTS is het grootste popcultuurevenement van de Benelux, dat het beste van de film-, tv-serie-, videogame- en superheldenwerelden te berde brengt, al diens aspecten spectaculair tot leven wekt en daarmee tienduizenden popcultuurfans verenigt.

Tweemaal per jaar meert het FACTS-vlaggenschip aan in Flanders Expo Gent, om er zijn rijkdom te presenteren in de vorm van wereldberoemde acteurs, internationale comicartiesten, duizenden fans verkleed als fictie-personages, 54.000 m² aan verrassende activiteiten en 250+ gespecialiseerde exposanten met merchandise en collector’s items.

FACTS bestaat al sinds 1993 en heeft nu 30 jaar aan comic con-ervaring op de teller staan. Daarbovenop wordt dit evenement geruggensteund door ‘Heroes’, een Europees netwerk van 9 soortgelijke popcultuurevenementen verspreid over België, Nederland en Zweden. Het Belgische Made in Asia is bijvoorbeeld een van die verwante evenementen.

De FACTS-edities van 2024 vinden plaats op 6-7 april en 2-3 november, in Flanders Expo Gent. Wie ook maar een beetje fan is van fantasy, sciencefiction, comics, anime, cosplay, videogames, bordspellen, films en series, moet het fenomeen FACTS op zijn bucket list zetten.

Copyright © 2024 FACTS. Alle rechten voorbehouden.

Neem contact op met

Maaltekouter 1 9051 Gent

+3292419211

info@facts.be

www.facts.be